Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store navne på plakaten: Unik sangskriverfestival er en udflugt værd

Af Redaktionen

Det er muligt, at du ikke kender Eric Bazilian, Jeff Cohen, Beth Nielsen Chapman og Tony Arata af navn. Men sandsynligheden for, at du kender dem af gavn, er ret stor.

I hvert fald hvis du har tændt for en radio eller lyttet til Spotify inden for de seneste 25 år. De fire amerikanere har nemlig skrevet sange til nogle af musikkens største stjerner og står bag nogle af de seneste årtiers største hits.

Nu kommer de til Odense som en del af Nashville Nights International Songwriters Festival til september. En festival, hvor det helt store fokus er på sangskrivningens ædle kunst.

Store navne på plakaten: Unik sangskriverfestival er en udflugt værd
Allan Olsen.

Det udmønter sig blandt andet i konkrete sangskriverworkshops, såkaldte “writers rounds”, talks, master classes og deciderede koncerter.

Publikum får altså her en helt særlig mulighed for at komme tæt på sangskrivningen, på fortællingerne og på liveoplevelsen.

Over 80 sangskrivere og artister fra 12 forskellige lande bliver en del af festivalen, der altså giver både danske og internationale sangskrivere chancen for at mødes på tværs og skabe nye samarbejder.

Breder sig over hele Odense

Det er fynboen Stefan Mørk, der er bagmanden bag festivalen. Han er sammen med sin hustru bosat i USA cirka seks måneder om året.

“Jeg har selv været til mange koncerter i Nashville, hvor man har en helt anden musikalsk tradition, end vi er vant til i Danmark.

Det er helt vildt fedt at sidde til for eksempel en writers round med nogle sangskrivere, man ikke tror, man kender, men som så viser sig at have skrevet en masse hits, man alligevel godt kender,” siger Stefan Mørk.

Det bliver andet år, at Nashville Nights International Songwriters Festival finder sted. Ligesom sidste år kommer festivalen igen i år til at brede sig ud over hele Odense, hvor alle de kendte venues bliver taget i brug.

Magasinet, Dexter, Posten, Anarkist og Odeon er blot nogle få af de spillesteder, der er en del af festivalen.

Store navne på plakaten: Unik sangskriverfestival er en udflugt værd
Eric Bazilian.

Odense som trækplaster

Nashville Nights International Songwriters Festival får støtte af blandt andet Odense Kommune og Albani Fonden.

Artisterne bliver selvfølgelig betalt for at spille. Men det er ikke størrelsen på honorarerne, der har trukket stjernerne til. De synes til gengæld, at det er spændende at få muligheden for at spille på en ny festival i et, for en amerikaner, eksotisk land som Danmark.

“En mand som Tony Arata synes, at det er en stor oplevelse at komme til Danmark. “Jeg får muligheden for at komme til Odense i Danmark, der slet ikke ligner noget, jeg kender.

Maden, kulturen, menneskene er det hele værd.” siger han, fortæller Stefan Mørk om sangskriveren, der altså er én af de tunge drenge på festivalens program.

Har skrevet hits for Robbie Williams og Ricky Martin

Han er countrystjernen, Garth Brooks, foretrukne sangskriver. Udover ham kan man altså også opleve Eric Bazilian.

Det er for eksempel ham, der skrev megahittet, “One of us” til Joan Osborne, “Old before I die” til Robbie Williams og Ricky Martins “Private emotion”.

I samme liga finder man Jeff Cohen, der har leveret sange til Teitur, Mandy Moore og Macy Gray. Beth Nielsen Chapman er en stor stjerne inden for countrymusikken og har skrevet sange som for eksempel Faith Hills “The Kiss”, Trisha Yearwoods “You say you will” og Martina McBrides “Happy Girl”.

“Man kan sige, at det er en festival med rigtig musik spillet af rigtige mennesker på rigtige instrumenter. Der er ikke noget galt med poleret pop lavet på en computer, men hos os ligger fokus bare et andet sted. Festivalen handler om musikalsk håndværk, hvor det også er fejlene, der får musikken til at leve,” siger Stefan Mørk.

Store navne på plakaten: Unik sangskriverfestival er en udflugt værd

Masser af danske navne

Udover en masse amerikanske navne gæster en lang række danske musikere også festivalen. Blandt andre Allan Olsen, Rikke Thomsen, Kajsa Vala, Lasse Helner og Sys Bjerre. Fra Norge kigger Thomas Dybdahl forbi. Det samme gør nordirske Foy Vance.

Som et af de helt store trækplastre er fredag aftens, “The Johnny Cash Tribute Show”, med optrædener af blandt andre Dan Smalley, Kira Skov, Allan Olsen, Bjørn Fjæstad, Ginne Marker med flere. Derudover er der til denne koncert en surprise-optræden, som festivalen ikke vil afsløre endnu.

“Det er meget almindeligt i Nashville, at der pludselig tropper stjerner op på scenen, man ikke havde regnet med, man skulle opleve. Den tradition vil jeg gerne tage med til Danmark,” siger Stefan Mørk.

Se mere om festivalen her.

Besøg festivalen på Facebook.

Hvad: Nashville Nights International Songwriters Festival
Hvor: Diverse spillesteder i Odense. Se mere om spillestederne her.
Hvornår: 16.-18. september

Del artikel

Andre læser også