Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Uopmærksomme bilister: Nu har 102 fået et klip i kørekortet

Østjyllands Politi fortsatte onsdag morgen sin ugelange kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, og det var der god grund til:

 

I krydset Strandvejen/Svendborgvej måtte 11 bilister acceptere et klip i kørekortet for at bruge håndholdt mobiltelefon. 

 

Én fik et klip i kortet for at køre venstre om et helleanlæg, og to fik bødeforlæg for henholdsvis ikke at have medbragt sit kørekort og for at overtræde registreringsbekendtgørelsen.

 

Samme sted – flere syndere

På samme tid havde politiet taget opstilling samme sted som tirsdag, da 12 personer fik et klip i kørekortet i krydset Nørreport/Kystvejen.

 

Onsdag blev resultatet fem klip og en sigtelse for at køre uden sikkerhedssele.

 

Tirsdag skete tilmed et færdselsuheld, da politiet holdt øje med uopmærksomme trafikanter i det travle kryds; en motorcykel trillede op i en forankørende bil. Der skete dog kun mindre, materielle skader.

 

Baggrunden for skærpelse

Øjnene er muligvis på vejen, men når tankerne er alle mulige andre steder, opstår risikoen for uheld i trafikken.

 

Det er baggrunden for den skærpelse fra den 10. september, der betyder, at det nu koster 1.500 kroner i bøde, 500 kroner til Offerfonden, samt et klip i kørekortet, hvis man bruger såkaldt “håndholdt udstyr” under kørslen. Håndholdt udstyr omfatter bl.a. mobiltelefoner, tablets, GPS og computere.

 

Siden skærpelsen den 10. september har 102 bilister i Østjyllands Politikreds fået klip for at benytte håndholdt udstyr under kørslen.