Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter stor mystik: Populær kæde gør comeback i Aarhus

Af Michael Qureshi

Det er i disse måneder, restauranterne for alvor har mulighed for at tjene gode penge med julefrokoster og mange andre sociale arrangementer.

Men hos både restauranten Karma Sushi og mexi-kæden VACA’s aarhusianske spisesteder har der længe været mørkt og forladt.

Årsagen er, at selskabet bag de to ellers populære kæder har været under konkursbegæring.

Nu er der imidlertid nyt om restauranterne i bl.a. Aarhus.

Ny ejerkreds tager over

Det skriver Berlingske mandag, hvor de bringer et stort interview med skaberen af de to restaurantkæder, Morten Hansson.

Det har været omgærdet af stor mystik, om både Karma Sushi med adresse på Frederiksgade og VACA i henholdsvis Vestergade og Mejlgade nogensinde ville genåbne.

Men det har de to sidstnævnte gjort, tyder alt på.

I hvert fald er der i skrivende stund – mandag eftermiddag – åbnet for bestilling af takeaway fra begge byens VACA’er her på hjemmesiden.

Berlingske skriver nemlig, at en ny ejerkreds og direktion har købt konkursboet – helt konkret på otte VACA-steder og på Karma Sushi i Aalborg.

Morten Hansson skal ifølge ham selv kun være med som konsulent i en overgangsfase, hvor de nye ejere overtager og genstarter kæderne.

“I første omgang er det faktisk rart med en form for opbremsning. Nu har jeg haft ondt i maven hver eneste dag de sidste seks år fra morgen til aften.

Den følelse skal jeg prøve at få væk og så finde på noget, der kan få mig til at stå op om morgenen og tænke, at tingene igen giver mening,” siger Morten Hansson i interviewet.

Påstår at være blevet snydt

Han fortæller desuden flere opsigtsvækkende detaljer i interviewet. Bl.a. peger han på, at tidligere ansatte har snydt ham og været med til at sende kæderne over kanten.

Både Karma Sushi og VACA har nu været begæret konkurs hele to gange med store gældsposter til bl.a. SKAT. På et tidspunkt var der gæld på helt op til 40 mio. kr.

“Det er i virkeligheden ret tydeligt for mig nu, hvad der altid er gået galt. Vores økonomistyring og bogholderi har hele vejen igennem været undervurderet.

Set i bakspejlet skulle vi være stoppet langt tidligere og have lavet en ordentlig oprydning første gang,” fortæller Morten Hansson i interviewet med Berlingske.

Hvad der skal ske med Karma Sushi i Aarhus, melder historien ikke noget om.

Del artikel

Andre læser også