Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Væksten fortsætter: Aarhus Letbane sætter ny rekord

Af Freja Dumont
Foto: Midttrafik
Foto: Midttrafik

Midtjyderne valgte at rejse med bus, tog eller letbane 13.930.000 gange i de tre første måneder af 2024.

Ser man bort fra påsken og årets første snestormsramte dage, svarer det til en fremgang på 4 procent.

Hermed fortsætter de positive takter fra 2023, hvor Midttrafiks passagertællinger viste en stigning i antallet af passagerer på cirka 6 procent, svarende til cirka 3 mio. kunder, i forhold til året før, skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Letbanen sætter ny passagerrekord

Med 1.590.000 passagerer i første kvartal 2024 kan Letbanen fejre endnu en passagerrekord. Det er næsten 20.000 flere passagerer i forhold til forrige kvartal, der også satte rekord.

Midttrafiks planchef Henrik Juul Vestergaard fortæller

”Kunderne belønner os med stigende passagertal, fordi Letbanen kører med stabil drift, den er komfortabel og kører med høj frekvens. De høje passagertal skyldes ikke mindst den byudvikling, der er foregået langs letbanestrækningen.

Vi kan fx se på vores passagertællinger, at mange af de nye beboere i området ved Torsøvej vælger Letbanen som transportform – måske som et grønt alternativ til bilen.”

Siden 2019 har Letbanens standsningssted Torsøvej mere end fordoblet sit passagertal. Den er med 410 daglige påstigere det 3. mest benyttede stop på L1, der kører strækningen Aarhus-Lystrup-Grenaa.

Væksten fortsætter: Aarhus Letbane sætter ny rekord

Væksten fortsætter også på bybusserne

Også bybusserne i Aarhus har oplevet vækst.

Ser man bort fra snevejret i januar, var der næsten 3.000 flere passagerer – alene på A-busserne – på en normal hverdag. Det svarer til en vækst på 5 procent i forhold til første kvartal 2023.

Væksten fordeler sig på alle bybuslinjer og afspejler et generelt tilvalg af kollektiv trafik.

Passagerfremgang trods stigende billetpriser

Passagerfremgangen er en realitet på trods af hårde år for den kollektive trafik. Først medførte covid-19 færre passagerer.

Efterfølgende har høje energipriser gjort det dyrere at drive den kollektive trafik. De stigende omkostninger medførte en stigning i billetpriserne på ca. 10 procent fra januar 2024.

Umiddelbart tyder Midttrafiks positive passagertællinger ikke på, at stigende billetpriser har påvirket kundernes valg af transportform.

”Jo flere der rejser sammen, jo bedre er det for klimaet. Derfor er vi glade for, at flere vælger at rejse bæredygtigt med den kollektive trafik i Region Midtjylland”, fortæller Henrik Juul Vestergaard i pressemeddelelsen.

Del artikel

Andre læser også