Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Værd at vide om rente og kviklån

Af anders@sommersangdigital.dk

Sommetider kan det blive nødvendigt at låne penge, når man akut står og mangler dem. Kviklån kan være den nødvendige økonomiske hjælp, som gør, at du igen får hovedet oven vande, når det gælder din privatøkonomi. Men hvor meget ved vi i det hele taget om kviklån?

 

I denne artikel bliver du klogere på hvordan du skal forholde dig til kviklån og dets rente, samt hvilke fordele der er ved at sammenligne lån på moneylender.dk.

 

Hvad er kviklån?

Et kviklån er en type lån, som strækker sig over en kort løbetid, og som oftest indebærer et mindre lånebeløb. Derudover er kviklån kendt for den hurtige ekspeditionstid, hvilket både gælder vurdering af kreditværdighed, kontrakt og udbetalingstid af pengene. Der går derfor kun ganske kort tid fra du ansøger om et kviklån, til at du kan forvente dem på din konto.

 

En anden særlig faktor ved denne type lån er, at det foregår 100% online. Det vil sige at hele låneprocessen kan klares over din computer, smartphone eller tablet – fra start til slut.

 

Kviklånets rente

Uanset hvilken type lån du optager, kan du aldrig komme udenom at skulle betale renter.

 

Rente er i bund og grund et udtryk, som dækker over omkostningerne af at låne penge i en aftalt periode. Og netop derfor har renten en stor indflydelse på prisen på dit lån.

 

Renten kan i høj grad variere, afhængigt af, hvilken type lån der foretages. For kviklån er renten relativt høj, sammenlignet med et lån som optages i din traditionelle bank. Til gengæld skal du som låntager ikke stille sikkerhed for lånet, når du optager et kviklån. Og netop derfor bliver renten højere, fordi din online låneudbyder ikke får stillet en sikkerhed for at de får pengene igen.

 

Findes der rentefrie lån?

Fordi der i dag findes utallige låneudbydere af kviklån på markedet, kan du som låntager godt tillade dig at være kræsen, når du søger et kviklån.

 

Det vil altså sige, at der ikke er nogen grund til at betale for meget for et kviklån, når du kan få det billigere et andet sted. Og netop derfor er flere låneudbydere begyndt at tilbyde rentefrie lån, hvilket betyder at du i en periode ikke skal betale renter af de lånte penge.

Her er det dog vigtigt, at du ikke forveksler et rentefrit lån med et gratis lån. For uanset omstændighederne, vil du som låntager ende ud med at betale for lånet.

 

Normalt vil en rentefri periode strække sig over de første 30 dage af lånets løbetid, eller indimellem løbe over hele 60 dage.

 

Men som sagt, er et rentefrit lån ikke et gratis lån, fordi der skal afbetales med rente som normalt i de resterende måneder. Derudover vil du hos de fleste udbydere også opleve at du med et kviklån skal betale for oprettelsesgebyr og andre administrationsgebyrer.

 

For at opsummere, så kan du godt finde et kviklån med en rentefri periode. Du skal blot være opmærksom på vilkårene for efterfølgende afbetaling med rente samt gebyr omkostninger.

 

Sammenlign lån på renten

På nuværende tidspunkt er du formentlig blevet opmærksom på at prisen på et kviklån i høj grad afhænger af låneudbyderen og renten. Og netop derfor kan det være en fordel at sammenligne de forskellige kviklån på markedet, via en sammenligningstjeneste for lån. På en side som Moneylender.dk kan du nemt og hurtigt få et overblik over dine lånemuligheder, og frasortere de lån som enten er for dyre eller ikke har relevans for dig.

 

Husk også disse parametre i din sammenligning af kviklån

Men prisen afhænger også af parametre som løbetid og ÅOP. Løbetiden bestemmer hvor lang tid det vil tage at betale kviklånet ud og har i den forbindelse også indflydelse på prisen, idet kombinationen af rente og løbetid bestemmer dit månedlige afdrag.

 

ÅOP derimod (Årlige Omkostninger i Procent) kan være en god indikator på den endelige pris på dit kviklån. Her er både renteomkostninger og diverse gebyrer inkluderet. Du skal dog være opmærksom på at ÅOP’en kun kan give et præcist overblik over prisen, så længe du sammenligner på kviklån med en løbetid på 12 måneder.

 

 

Del artikel

Andre læser også