Vanvittigt velsmagende: Her er Aarhus’ bedste fastelavnsbolle

For et par uger siden udgav vi en udførlig guide til byens bedste fastelavnsboller, hvor flere fik topkarakter.
Men nu er der altså landet en ny nummer ét!
Vi har nemlig været forbi Gotfreds prægtige patisserie i Havnegade, hvor du i montren finder det ene spiselige kunstværk efter det andet.
Rygtet om det nyeste af slagsen har tilsyneladende spredt sig.
For da vi indfinder os lidt efter kl. 12.30 på en hverdag, er der allerede kø, og samtlige foran os bestiller det samme: Fastelavnsboller i flertal.
Det er det indre, der tæller
Vi snupper også to styks og glæder os over, at de stadig er lige intakte og smukke efter gåturen tilbage til kontoret.
Gotfreds første fastelavnsbolle nogensinde er en såkaldt choux au craquelin – en stor vandbakkelse med knasende, krakeleret kiksetop.
Kronen på værket er en smuk, glinsende mousse med smag af ribs, der troner øverst med sine spiselige blomster.
Det ser altsammen forrygende ud, men da vi skærer igennem mesterværket, bliver vi en smule bekymrede.

For det er med fastelavnsboller, som det er med mennesker – det er det indre, der tæller – og ved første øjekast ser indholdet altså ikke ud af så meget.
Decideret vanedannende
Heldigvis bliver vores bekymringer hurtigt gjort til skamme. Fastelavnsbollen smager – om muligt – endnu bedre, end den ser ud.
Hvor skal man nærmest starte?

Vaniljecremen er både fløjlsblød og luftig, og den føles rent ud sagt fantastisk i munden.
Den flydende saltkaramel giver mindelser om det ikoniske flødekaramel-bolche fra Werther’s, men med et lille brændt knæk der gør den decideret vanedannende.
Og så er der den syrlige ribskompot, der sikrer, at det aldrig nogensinde kammer over og bliver for sødt.

Sprænger karakterskalaen
Den hellige treenighed omsluttes af craquelinen, der på indersiden er luftig og lækker som en vandbakkelse, men samtidig knasende sprød og karamelliseret på overfladen.
Det samme er kiksen, som den glinsende ribs-mousse øverst oppe står på.
Fastelavnsbollen vinder netop ved, at den mestrer kontrasterne. Den er sød, men syrlig. Fløjlsblød, men også sprød. Og så er karamellen tilpas salt til, at den tager stikket hjem.
De fire i vores smagspanel er rørende enige: Ingen anden aarhusiansk fastelavnsbolle, når det her vidunder til sokkeholderne.
At give 5 ud af 5 stjerner ville være en eklatant underdrivelse, så lad os bare slå fast, at mesterværket sprænger karakterskalaen.

Hvis du kun skal smage én fastelavnsbolle i år, så lad det være Gotfreds.