Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vaskeægte julemagi: Lad dig forføre af fantastiske Jul i Friheden

Af Redaktionen

Tivoli Friheden har slået dørene op til årets Jul i Friheden, og vi måtte naturligvis forbi og opleve det.

Vi kan lige så godt afsløre med det samme, at vi var vilde med det. Det er gennemført, smukt og magisk, og vi blev hurtigt forført af den fantastiske stemning, der var overalt.

Vaskeægte julemagi: Lad dig forføre af fantastiske Jul i Friheden

Funklende julelys, julemusik i højttalerne, duften af julegodter og ikke mindst alverdens hyggelige boder at gå på opdagelse i.

Hver en afkrog af forlystelsesparken er fyldt med jul, og det er i sandhed magisk at befinde sig midt i det hele.

En oplevelse for hele familien

Jul i Friheden byder på oplevelser for alle aldre. Familiens mindste vil helt sikkert finde glæde i Julemandens By, hvor man kan gå opdagelse blandt de mange nisser og dyr, der hjælper julemanden med alt fra gaveproduktion til indpakning.

På udvalgte tidspunkter er det endda muligt at møde selveste julemanden og fortælle ham om sine juleønsker.

Der er også opsat en helt ny skøjtebane, hvor børn og voksne kan suse rundt i julelysenes skær. Og så kan hele familien jo også nyde en tur i pariserhjulet med udsigt over den julebelyste park.

Vaskeægte julemagi: Lad dig forføre af fantastiske Jul i Friheden

Street food og julelækkerier

Overalt i Tivoli Friheden er der små hyggelige træboder, som byder på alverdens lækkerier.

Duften af sprøde, brændte mandler. Den krydrede duft af kardemomme og kanel, der damper fra den varme gløgg. De lune skumfiduser, der smelter sammen i den varme kakao.

Vi prøvede kræfter med en klassisk flæskestegssandwich toppet med sprøde, lune flæskesvær.

Til den søde tand kan du bl.a. nyde æbleskiver, churros eller pandekager.

Foruden flæskesteg og æbleskiver, byder madboderne også på saftige gourmet hotdogs, sprøde fish n’ chips samt smagfuld mexicansk inspireret chili con carne.

Efter et besøg ved Mad & Marked, kan man passende lune sig på en dejlig kop gløgg eller en sød kop varm kakao, mens man spankulerer gennem det funklende julelandskab.

Vaskeægte julemagi: Lad dig forføre af fantastiske Jul i Friheden

Vi må lige anbefale “Peters Chokolade” fra boden Den varme kop. Her får du en intens chokoladesmag med kardemomme, appelsin og et strejf af chili – og du får selvfølgelig flødeskum på toppen.

Du finder også masser af non-food boder, hvor du kan gå på jagt i alt fra hyggelige julesweatre, unikke julekugler, brugskunst og funklende smykker til varme huer og hjemmelavede søde sager.

Hvem ved – måske du finder en fin værtindegave og måske endda årets mandelgave.

Også parkens to nye restauranter, Madscenen & Backstage, byder på et stort udvalg af madoplevelser for enhver smag. Begge restauranter er beliggende i parkens nye scenebygning nær Svanesøen.

Vaskeægte julemagi: Lad dig forføre af fantastiske Jul i Friheden

Når mørket falder på

Vi ankom i Tivoli Friheden ved 16-tiden og havde således god tid til at gå på opdagelse i parken, mens det endnu var lyst. Samtidig ville vi gerne opleve det hele, når mørket faldt på.

Vi kan anbefale dig at gøre det samme. Du må i hvert fald love os, at du ikke går hjem, før du har oplevet det hele i mørke.

For da først mørket havde sænket sig over parken, og julelysene i den grad kom til deres ret, blev det hele lige endnu mere magisk.


Særligt lysfestivalen Nøddeknækkeren var så smuk at se i mørket. En eventyrlig oplevelse for hele familien.

Alt i alt må vi bare konkludere, at Jul i Friheden er intet mindre end en fantastisk juleoplevelse i Aarhus. Der er garanti for, at du går derfra i julestemning – alt andet er uundgåeligt.

Vi skal helt sikkert forbi igen, inden det bliver sådan rigtigt jul. Bare lige for at suge den magiske stemning til os endnu engang. Og selvfølgelig have en kop af den gode, varme chokolade og en omgang churros med Nutella.

Del artikel

Andre læser også