Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vaskeægte julemagi: Det skal du opleve til Jul i Friheden

Af Redaktionen

Det er først rigtigt jul i Aarhus, når Tivoli Friheden inviterer indenfor til julens velkendte dufte, magiske lysoplevelser og stemningsfulde juleboder.

I år fejrer parken den eventyrlige højtid på udvalgte dage fra den 18. november – 30. december.

Vi har været forbi, og vi kan lige så godt afsløre med det samme, at vi var vilde med det. Det er gennemført, smukt og magisk, og vi blev hurtigt forført af den fantastiske stemning, der var overalt.

Funklende julelys, julemusik i højttalerne, duften af julegodter og ikke mindst alverdens hyggelige boder at gå på opdagelse i.

Hver en afkrog af forlystelsesparken er fyldt med jul, og det er i sandhed magisk at befinde sig midt i det hele.

Vaskeægte julemagi: Det skal du opleve til Jul i Friheden

En oplevelse for hele familien

Jul i Friheden byder på oplevelser for alle aldre, og familiens mindste vil helt sikkert finde glæde i Julemandens By, hvor man kan gå på opdagelse blandt de mange nisser og dyr, der hjælper julemanden med alt fra gaveproduktion til indpakning.

På udvalgte tidspunkter er det endda muligt at møde selveste julemanden og fortælle ham om sine juleønsker.

Og så kan hele familien jo også nyde en tur i pariserhjulet med udsigt over den julebelyste park eller slentre ned igennem det hyggelige julemarked fyldt med forskellige boder.

Ønsker man at få banket julebarometeret helt i top, så sørger Pjerrot, traditionen tro, for magisk underholdning med sit helt særlige juleshow i Pjerrots Have.

Vaskeægte julemagi: Det skal du opleve til Jul i Friheden

En fortryllende, magisk nyhed

I år kan Tivoli Friheden præsentere endnu en tilføjelse til juleoplevelsen – nemlig et magisk lystræ.

Med ikke mindre end 76.820 strålende LED-dioder, står dette træ som et lysende mesterværk.

Det imponerende lystræ strækker sig op i en højde af 8 meter og spreder sine grene ud med 6 meter i bredden. Men det er ikke kun størrelsen, der gør dette træ enestående – det kan også fortrylle enhver med dets evne til at lyse op i alle regnbuens farver.

Træet skaber en ekstraordinær oplevelse, der fanger juleånden på en unik og magisk måde.

Vaskeægte julemagi: Det skal du opleve til Jul i Friheden

Street food og julelækkerier

Overalt i Tivoli Friheden er der små hyggelige træboder, som byder på alverdens lækkerier.

Duften af sprøde, brændte mandler. Den krydrede duft af kardemomme og kanel, der damper fra den varme gløgg. De lune skumfiduser, der smelter sammen i den varme kakao.

Vi prøvede kræfter med en andeburger, en cremet pasta carbonara samt smagfuld mexicansk inspireret chili con carne.

Til den søde tand kan du bl.a. nyde æbleskiver, churros eller pandekager.

Efter et besøg på madmarkedet kan man passende lune sig på en dejlig kop gløgg eller en sød kop varm kakao og en omgang æbleskiver, mens man spankulerer gennem det funklende julelandskab.

Du finder også masser af non-food boder, hvor du kan gå på jagt i alt fra hyggelige julesweatre, unikke julekugler, brugskunst og funklende smykker til varme huer og hjemmelavede søde sager.

Hvem ved – måske du finder en fin værtindegave eller årets mandelgave.

Vaskeægte julemagi: Det skal du opleve til Jul i Friheden

Slip kreativiteten løs med hyggelige workshops

Træd ind i bodebyen, hvor Julemandens Værksted venter på at byde familie og venner velkommen til sjove stunder med at skabe unikt julepynt til hjemmet eller særlige gaver i de hyggelige og kreative workshops.

Her det er kun fantasien, der sætter grænser og på udvalgte dage er der også mulighed for at tage fede præmier med hjem, når der bliver råbt “GAMLE OLE” til julebanko. 

Når mørket falder på

Vi ankom i Tivoli Friheden ved 16-tiden og havde således god tid til at gå på opdagelse i parken, mens det endnu var lyst. Samtidig ville vi gerne opleve det hele, når mørket faldt på.

Vi kan anbefale dig at gøre det samme. Du må i hvert fald love os, at du ikke går hjem, før du har oplevet det hele i mørke.

For da først mørket havde sænket sig over parken, og julelysene i den grad kom til deres ret, blev det hele lige endnu mere magisk.

Vaskeægte julemagi: Det skal du opleve til Jul i Friheden

Alt i alt må vi bare konkludere, at Jul i Friheden er intet mindre end en fantastisk juleoplevelse i Aarhus. Der er garanti for, at du går derfra i julestemning – alt andet er uundgåeligt.

Vi skal helt sikkert forbi igen, inden det bliver sådan rigtigt jul. Bare lige for at suge den magiske stemning til os endnu engang. Og selvfølgelig have en kop af den gode, varme chokolade og en omgang churros med Nutella.

Og faktisk kan du som noget nyt i år genbesøge Jul i Friheden ved køb af turbånd. Beholder man sit turbånd på armen, kan man nemlig genbesøge parken på én valgfri dag i perioden.

Læs mere om den magiske højtid, se specifikke åbningstider og køb billetter lige her.

Hvad: Jul i Friheden
Hvornår: Fra den 18. november – 30. december.

Del artikel

Andre læser også