Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vaskeriet i Brabrand: Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og 150.000 kroner

Af anders@sommersangdigital.dk
Til højre: Formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen og Carpark North. Foto: Andreas Bang Kirkegaard
Til højre: Formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen og Carpark North. Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Foreningen Vaskeriet har modtaget Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris, som Carpark North, VRS, NOVA og Grøn samlede penge ind til under sommerens Grøn Koncert. Foreningen Vaskeriet står bag et beskæftigelsesinitiativ, der nedbryder fordomme og skaber et vigtigt fællesskab for mennesker med udviklingshandicap. Elektrorockbandet Carpark North har netop uddelt prisen, og de 150.000 kr. som følger med prisen.

 

Over 50 kandidater var blevet indstillet til årets Plads til Forskelle-pris, så der var spænding om, hvem der løb afsted med sejren.

 

Årets modtager blev Vaskeriet, som driver et fællesvaskeri i Brabrand Boligforening. I Vaskeriet bliver mennesker med udviklingshandicap en del af et vigtigt arbejdsfællesskab, hvor de får trænet deres sociale kompetencer og arbejdsevner gennem deres arbejde, og på den måde udvikler de både mod og evner til at finde sig til rette og trives på en arbejdsplads. Ideen om Vaskeriet er skabt sammen med udviklingshæmmede, der også drømmer om at bidrage til fællesskabet.

 

Pengene går til at udvikle Vaskeriets arbejde, så flere kan blive en del af fællesskabet.

 

Carpark North uddeler prisen til Vaskeriet

Vaskeriet fik i dag den 19. november 2019 overrakt Plads til forskelle-prisen af hhv. Carpark North, formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen og indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Petersen.

Vaskeriet i Brabrand: Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og 150.000 kroner
Til højre: Formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen og Carpark North. Foto: Andreas Bang Kirkegaard

 

Vaskeriet gør en stor forskel i lokalområdet ved Brabrand, fordi vaskeriet er med til skubbe til fordomme om, hvad mennesker med udviklingshandicap kan og ikke kan. Fællesskabet er ikke en utopisk tanke, men noget vi kan skabe sammen, for vi indeholder alle noget, der samler os. Og Vaskeriet viser vejen for, hvordan vi skaber et mangfoldigt fællesskab, hvor alle er med – og det skal de hyldes for. Alle er forskellige, men sammen er vi mere”, siger forsanger i Carpark North Lau Højen.

 

En forening med plads til forskelligheder

Vaskeriet – en øvebane er skabt af initiativtagerne Pia Stabell og Katrine Knudsen, fordi de havde bidt mærke i, at personer med handicap ikke bliver inviteret ind i fællesskabet på lige fod med andre borgere. Derfor startede de to hverdagsaktivister foreningen Vaskeriet i 2017 i fællesvaskeriet i Søvangen. I dag er der seks personer med handicap på øvebane. I Vaskeriet øver de 6 medarbejdere sig i alle arbejdsopgaverne i Vaskeriet, som er alt fra at lægge tøj sammen til kundekontakt samt at være værter for fællesskabet. Hos Vaskeriet er der stor begejstring for den gode nyhed.

Vaskeriet i Brabrand: Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og 150.000 kroner

Hos Vaskeriet fortæller Pia Stabell og Katrine Knudsen, “at det er den fineste pris, som vi er så taknemmelige for at modtage, fordi Vaskeriet netop er et fællesskab med plads til forskelle. Her ser vi først og fremmest mennesket – og ikke handicappet. Vaskeriet er mere end bare en vaskeservice; det er også et fællesskab for beboerne i Søvangen og hele lokalområdet. Vaskeriet skaber handlemod, bygger bro over forskelle og skaber mangfoldighed. Vi blev så glade og stolte, da vi blev ringet op af Muskelsvindfonden, og vi er stadigvæk helt rundt på gulvet”.

 

Ikke et helt almindeligt vaskeri

Mangfoldighed og fællesskaber med plads til forskelligheder er grundelementerne i Vaskeriets arbejde, og det er helt i tråd med Muskelsvindfondens eget arbejde for at skabe de bedst mulige rammer og vilkår for mennesker med et handicap.

 

Vaskeriet er ikke et helt almindeligt vaskeri! Det er ganske enkelt et fantastisk eksempel på, hvordan man med få midler kan skabe et vigtigt fællesskab for mennesker, der ofte er på kanten af arbejdsmarkedet og samfundet. Det ligger i tråd med Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle i samfundet, og vi er henrykte over, at der findes frivillige ildsjæle som Pia og Katrine, der har succes med et sådant initiativ. Derfor er det med stolthed, at vi støtter Vaskeriet,” siger Simon Toftgaard Jespersen.

 

Det er fjerde gang, Plads til forskelle-prisen uddeles af Muskelsvindfonden. Pengene er i år indsamlet i et samarbejde mellem Carpark North, tøjfirmaet VRS, radiostationen NOVA og koncertkaravanen Grøn i forbindelse med afholdelsen af Grøn i sommeren 2019.

 

 

Om Plads til forskelle-prisen

Plads til forskelle-prisen uddeles hvert år af Muskelsvindfonden, og den finansieres af de penge, der genereres ud fra salget af T-shirts i føtex og Bilka. Med prisen følger 150.000 kr., og det er en jury bestående af Carpark North, Grøn, NOVA og Muskelsvindfonden, der udvælger vinderprojektet, som modtager Plads til forskelle-prisen.

 

Formålet med Plads til forskelle-prisen er at støtte en indsats, der:

  • skaber større mangfoldighed i det danske samfund
  • skaber opmærksomhed omkring mennesker, organisationer eller aktiviteter, der rækker ud over sig selv og gør en forskel for andre.
  • aktiverer gæster, artister og samarbejdspartnere på Grøn til aktivt at skabe ”Plads til forskelle”

 

Prisen blev overrakt den 19. november af Carpark North, formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen og indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Petersen, og modtageren i 2019 er Vaskeriet i Brabrand.

 

 

Del artikel

Andre læser også