Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vbar – en, godt gemt, ginbar med 150 forskellige gin

Af Line Ingwar Karlsen

Går du op i gin og drinks, så kender du måske Vbar. Det er intet mindre end en lille oase midt i Aarhus. Men ikke kun i byen, men også midt i Aarhus’ nye designhotel, Comwell. For den ligger nemlig godt gemt ved siden af hotellets Restaurant V. Hvis du en gang har fundet Vbar, vil du helt sikkert huske den, for du får en overraskende god oplevelse. Baren er lidt over to år gammel, men det er først her på det seneste, at Vbar udvalget er kommet op i den liga, som tilfældet er.

 

Gin-udvalg i den helt store ende

Nu er det ikke nødvendigvis antallet af gin, som gør, en bar er god. Men erfaringen viser, at de barer, som er velassorteret, også ofte er de bedste. Det aktuelle antal gins hos Vbar ligger mellem 140 og 150 forskellige. Det afhænger lidt af efterspørgslen og udbuddet fra henholdsvis gæster og gin-producenterne. Nogle af gin-producenterne laver små produktioner af deres gin, og når de er udsolgt, går der et stykke tid, inden der kommer nye til salg. Derfor er der pæn stor udskiftning i udvalget. Idéen er, at have et stort udvalg, hvilket også giver et stort udvalg af drinks og cocktails. Med et hav af muligheder – måske flere tusinde muligheder, er det nærmest kun fantasien, som sætter grænserne.

 

Genial prisstruktur

Normalt er et drinkskort prismæssigt meget varierende. Men det er det ikke på Vbar. Her har man set overordnet på idéen. Der er gynger, og der er karruseller. Og med så mange forskellige gin, og andre drinks, vil prisstrukturen være noget af en opgave at lave – og ikke mindst vedligeholde. Derfor koster alle drinks 95 kroner, og det er uanset, hvad du vælger. Sympatisk, da der er en del highend produkter på hylderne. Hvis du nu hellere vil have to forskellige drinks, så kan du få to forskellige til 95 kroner. Dog er de, selvsagt, ikke så store, og der er alkohol i dem.

Vbar - en, godt gemt, ginbar med 150 forskellige gin

International klasse

Niveauet på Vbar har uden tvivl international klasse. En del af gæsterne kommer også fra udlandet, hvilket gør stemningen endnu bedre. Bartenderne brænder, for det de laver. De gør alt, hvad de kan, for at det skal være hyggeligt. I hvert fald den aften, jeg var forbi, eller rettere, det har jeg nu været nogle gange. Men sidst, jeg var på Vbar, var der fuldt hus. Der er i øvrigt næsten fuldt hus hver aften. Ikke kun med gæsterne på hotellet, men også en del lokale har fundet vej til Vbar.

 

Besat af gin

Et passioneret team er hvad der mødte os i Vbar. Men efterhånden som kærligheden til gin, drinks og drinks tog til, var der ingen anden vej end at opbygge drømmen af en ginbar. Langsomt, men sikkert, har teamet i Vbar opbygget en stor viden om gin, og brugt oceaner af tid på at nørde gin og drinks. Deres passion smitter i den grad af på gæsterne. Det meste kan lade sig gøre her. Giv dem blot en ledetråd, og du får en ny smagsoplevelse. En fællesnævner for holdet i Vbar er, at de skal elske gin – og holdet ser ud til at være de helt “rigtige”. Jeg snakkede med flere af dem, og de har hver især deres kæpheste og forcer. Men samlet set er holdet utrolig skarp, og deres passion for det, de laver, er smittende. Faktisk så meget, at man meget let bliver tørstig.

Vbar - en, godt gemt, ginbar med 150 forskellige gin

Et batch fra naboen, Njord Gin, som kun kan fås på Vbar

Det handler om oplevelser. Nå ja, det siger de fleste jo i dag. Men uanset det, så er det unikke fedt. Det at smage noget, som andre ikke kan, er spændende. Især, hvis det smager godt. Vbar er nok den bar, som har flest forskellige gin fra aarhusianske Njord Gin – som i øvrigt har lokaler på Sydhavnen tæt ved Comwell. Blandt andet har Vbar købt nogle af de helt unikke batch, som Njord Gin laver, og som kun kan købes på Vbar. Det er mest europæisk gin, som du finder hos Vbar. Mest fordi de prøver at tænke lidt “lokalt” og ikke mindst på bæredygtighed. Men også fordi Europa har en kæmpestor ginscene, hvor der laves hamrende gode og spændende gin.Vbar - en, godt gemt, ginbar med 150 forskellige gin

Velvoksen bar

Den fysiske bar er ikke i størrelse small. Der er omkring 50 pladser i, og omkring, baren, men hvis du sidder i loungestolene ved siden af baren, er der yderligere en 30 siddepladser. Der er, ofte, gang i den. Akustikken er god, og du føler ikke, at du sidder på et stort hotel. Tværtimod.

 

Vil du se nogle af de gins, som Vbar har på hylderne, er de her:

 

Vbar

Værkmestergade 2
8000 Aarhus
Telefon: +45 86 72 80 00

 

Åbningstider:
Der er åbent hver dag til klokken 01.00
Dog undtagen søndag, hvor der er åbent til klokken 23.00

[mappress mapid=”740″]

Del artikel

Andre læser også