Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Af Jan L. Pedersen

Kolobab, Croquette Arancini og Deepfried broccoli. Hos KOLO nytænkes brunchkonceptet, og spændende, smagfulde anretninger er på menuen. Kød er skåret væk, og der er skruet op for ´det grønne´ med fokus på de gode råvarer, naturen og bæredygtighed. Kolo-hjertet er uden tvivl på det rette sted, både hvad mad og værdier angår.

Centralt beliggende i Aarhus´ latinerkvarter har de unge ejere indrettet sig i hyggelige, stemningsfulde lokaler. Fascinerede af den folkelige og rolige kolonihavestemning, hvor tiden ofte synes at stå stille, hvor naturen dyrkes, og hvor mennesker mødes i øjenhøjde, har de udviklet et koncept baseret på selvsamme værdier. 

Kolo´s Famous Brunch – lækker, moderne vegetarbrunch      

I maj introducerede de deres ´Famous Brunch´ til 195 kr. pr. person. En tallerkenanretning med 6 små vegetarretter; Kolobab Eggs Benedict Style, Croquette Arancini, Deepfried broccoli med ricotta, rød grapefrugt med mynte, fåremælksyoghurt med crunch og en mazarinkage med jordbær og creme fraiche. Dertil serveres en grøn juice.

Man kan tilkøbe kaffe, the, juice og bobler efter eget ønske. Ved ankomst får man en appetizer bestående af frisk vandmelon og iskold danskvand. 

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Americano, skønne bobler og friskpresset grøn juice

Vi bestiller 2x kaffe Americano med mælk á 35 kr. og 2 x bobler til 60 kr. pr stk. Fyldig og kraftig kaffe. Boblerne er kolde og forfriskende, lavet på Glera-druen (tidligere Prosecco) og til den tørre side uden meget sødme. Det er den eneste konventionelle vin, man udbyder i caféen, der ellers har et rigt udvalg af natur- og økologiske vine.

Inkluderet i menuen er en friskpresset, grøn juice lavet på selleri, agurk og æble toppet med en dusk bladselleri. Juicen er mild og rund og ikke for sød. Den er godt afstemt med en let smag af selleri. Agurkesmagen anes, når den rammer munden. God, nærende juice, der er superfrisk mellem den enkelte ret. I sig selv er den ikke en stor smagsoplevelse.

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Kolobab med Eggs Benedict og hjemmelavet hollandaise – den mættende ´hovedret´

Retten er inspireret af den franske café-klassiker, men i høj grad tvistet hos Kolo. Her består den af et hjemmebagt fladbrød med et pocheret æg i midten, hollandaise-sovs, frisk rucola og finthakket rødløg. Lutter gode smage samlet i én finurlig anretning. Fladbrødet er friskbagt og saftigt. Den milde sovs bidrager med fedme, rucolaen med skarphed og bitterhed, rødløget giver et ´crunch´ og er stærkt og saftigt på én gang. Frisk karse drysses over æggeblommen, der flyder ud, når man skærer i den. Blommen giver sødme og ikke mindst umami-smag.

Sprødt og blødt mødes med stærkt, sødt og salt i en super lækker anretning, der kun fortjener stor ros.

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Friturestegt broccoli med ricotta-creme – den gode overraskelse

Ikke alle er lige begejstrede for broccoli, eftersom det kan forekomme for bittert i mange retter. Det har man helt sikkert medtænkt hos Kolo, der formår at få det bedste frem i grøntsagen. Al bitterhed er forsvundet under tilberedningen i frituren, og smagen er rund og sød. Sprød på ydersiden, blød indeni. Vist er den fed, men den hjemmerørte ricotta-creme tilsat citron giver den samtidig syrlighed. Man har skabt en ret, som selv de mest kræsne vil kunne lide. Vi er overraskede og nyder den salte og søde grøntsag.

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Croquette Arancini – ´den tunge umami-bombe´ 

En traditionel ´Arancini´ er en italiensk rest risotto med et udseende, der leder tankerne på en falafel. Rund, paneret og friturestegt. Hos Kolo serveres den på en bund af hjemmerørt mayo, og den toppes med en syltet agurk drysset med tørret ramsløg fra Risskov. Indeni en blød, men fast svamperisotto, hvor især smagen af champignon er fremtrædende. Udenpå en sprød, knasende skorpe. Kombinationen af det sprøde og det bløde fungerer godt. Mayo´en og drueagurken bidrager både med syre og saft fra eddiken, hvilket går godt til den ellers tunge, rustikke ret. Ramsløgene opfrisker, og det er især til denne ret, at den grønne juice er frisk og nærmest har en rensende effekt i munden. 

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Fåreyoghurt med crunch, frisk blodgrape og mazarin-kage – ´klassikerne med et tvist´

Traditionel brunch indeholder yoghurt med müsli, frisk frugt og kage, hvilket man også har bibeholdt her, men selvfølgelig med et tvist. Yoghurten er lavet på fåremælk, hvilket faktisk er lækkert og giver en mere mild, knap så syrlig smag, som yoghurt naturel ellers kan have. En let honningristet crunch bestående af græskarkerner, hakkede mandler og havregryn på toppen, der giver sprødhed og bid til den cremede yoghurt. På toppen to friske hindbær, der tilfører sødme og syre. Alle smage kommer til sin ret, og vi savner ikke den klistrede sirup. Grapefrugten er saftig og sød. Den friskhakkede mynte fremhæver smagen. God detalje.

Mazarinkagen er ret sød, smager af mandler og marcipan, dog en anelse tør. Godt for kagen, at den er toppet med lidt cremefraiche og et par stykker saftige jordbær, der giver saft, syre og friskhed til den lidt tunge kage. 

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Stemning og betjening – hjertet på det rette sted

Hos Kolo er personalet veloplagt og dedikerede. De har en passion, som de ønsker at udleve. De fortæller små anekdoter. De giver noget af sig selv og viser, hvem de er. De går i øjenhøjde med deres kunder og sætter sig, når de taler til én. De serverer i deres civile tøj, fordi de vil ´falde i´ med os andre og være så jordnære som muligt. Økologi dyrkes i et væk, men man har bevidst fravalgt et økologisk spisemærke i vinduet. Her ønsker man ikke at ´skilte med´ eller tvinge holdninger ned over hovedet på andre. Naturen og den grønne omstilling dyrkes, fordi man føler et personligt ansvar. Ikke fordi man vil have kunder i biksen. Kød er ikke skåret væk, fordi man er klima-fanatiker, men fordi kødsmag kan frembringes på så mange andre måder. Selv ejer de en kolonihave, hvor de finder ro og ´helle´, som inspirerer. Disse inspirationer ønsker de at dele med os andre. Og tak for det!

Madanmeldelse: Innovativ og smagfuld vegetarbrunch hos KOLO i Guldsmedgade

Vurdering

  • Utrolig lækker brunch, hvor der i høj grad er tænkt innovativt og ud af boksen. Der er ikke fokus på finere madlavning, men på gode smage lavet på naturens gode råvarer. Alle retter er velbalancerede og rig på de 5 grundsmage. En rigtig god madoplevelse!
  •  ´Vegetarbrunch´ kan nemt associeres med kedelige grønsagsretter uden smag, og med brunch tænker mange ´bacon og cocktailpølser´. Har vi savnet kød i dag? På INGEN måde. Der var umami-smag i hovedparten af de retter, vi fik serveret, som i høj grad kompenserede for den efterhånden ´udskældte´ spise. Lækkert og gennemtænkt! 
  • Vi betaler sammenlagt 585 kr. for brunch, kaffe og bobler for to. Dertil gratis melon og danskvand OG friskpresset juice, som er inklusive menu´en. Ja, det er mange penge for en tallerken brunch. Til gengæld får du en god madoplevelse, der er anderledes end, hvad andre caféer kan tilbyde, og i den spisende stund har du garanti for, at der fra personalets side også er tænkt på naturen, på bæredygtighed og sundhed. Vi kommer helt sikkert tilbage!                  

Brunch i Aarhus er mange ting. Men er man til vegetarbrunch, så er KOLO ganske enkelt et must at prøve.

Kolo

Guldsmedgade 32
8000 Aarhus
Telefon: +45 31 32 19 27
Book bord her:

Del artikel

Andre læser også