Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Velfærd på tilbud: Øko-kyllinger i Føtex

Økologiske og fritgående kyllinger er sat ned i pris i Føtex denne uge.

 

Det gælder kød fra Danpos økologiske mærke, De Danske Familiegårde, hvor kyllinger typisk lever mere end to måneder, imens “almindelige” kyllinger eller “industrikyllinger” ifølge Danpo lever blot 33-36 dage, før de slagtes.

 

Et længere liv

“Vi har taget nogle unikke velfærdstiltag på De Danske Familiegårde, som differentierer kyllingerne klart fra konventionelle kyllinger: Racerne vokser langsommere, de lever længere, og de økologiske og fritgående kyllinger lever et aktivt liv, hvor de selv bestemmer, om de vil være ude eller inde,” siger adm. direktør Mark Hemmingsen.

 

Kyllingerne fra De Danske Familiegårde betegnes af Danpo som “velfærdskyllinger”; de bestemmer selv, hvornår de vil spise, om de vil være inde eller ude, de får grovfoder, og den langsommere vækst giver angiveligt en smagfuld og fast struktur i kødet.

 

Blåt stempel

Konceptet har fået Dyrenes Beskyttelses blå stempel i en branche, der ellers ofte har været kritiseret for sin behandling af dyr.

 

De Danske Familiegårde avler tre slags kyllinger: En gårdkylling, en økologisk kylling, og en fritgående kylling.

Velfærd på tilbud: Øko-kyllinger i Føtex

En væsentlig pointe er, at kyllingerne ikke behandles med antibiotika. Det er også værd at bemærke, at kyllinger fra De Danske Familiegårde ikke er “neutralmarinerede”; en fiks betegnelse for at tilsætte betydelige mængder vand til kødet.

En hel økologisk kylling (1.200-1.600 gram) går i øjeblikket for 99 kroner i Føtex. Kyllingefilet og -lår står til 49 kroner, imens ovnklare nuggets og kyllingefrikadeller af gårdkylling sælges til 25 kroner. Altsammen økologisk fra De Danske Familiegårde.

 

Til sammenligning kan du købe 1.600 gram konventionel kyllingefilet for 79 kroner – men så får du også 9 procent vand med i købet.

Ifølge Danpo indtager de danske forbrugere årligt mere end 24 kilo kylling – hver.

 

De Danske Familiegårde

Føtex