Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byt dit tøj til nyt: Det populære tøjmarked Veras Market kommer til Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Byt dit tøj til nyt, sælg med en stand og køb unikke vintagefund når det bæredygtige tøjkoncept Veras indtager Kulbroen med tøjmarkeder sensommeren over.

 

Hele Aarhus er inviteret til søndags-loppefest, når Veras Market for første gang kommer til Aarhus. Fra 26. august og frem til 7. oktober, popper det populære tøjmarked fra København og Odense op fire gange ved Kulbroen i Sydhavnen, hvor du kan sælge ud af din egen garderobe, købe vintagefund i Veras stand – og endda bytte dit tøj til nyt for en 5’er!

 

Kulbroen er det perfekte spot

Det er ikke tilfældigt, at det næste venue for Veras markeder blev Kulbroen i Aarhus. Området er en uberørt perle i udvikling med masser af industriel charme, hvilket iværksætter og stifter af Veras, Rebecca Vera, finder yderst motiverede og glæder sig til at sætte sit præg på:

 

“Det har længe været et kæmpe ønske at få Veras til Aarhus. Området ved Kulbroen har de perfekte rammer til at showcase aarhusianernes garderober i et cool, lokalt univers med højt til loftet – og den rette lokation er altafgørende for at opnå den ægte Veras Market stemning. Her håber jeg, at stadeholdere og besøgende sammen at med til at udvikle markedet, så det i høj grad bliver deres eget. Vi har et ønske om at få danskerne væk fra køb-og-smid-ud-kulturen, og turde noget mere tøjmæssigt, og jeg overbevist om, at aarhusianerne er et perfekt match for Veras”.

 

Det er ikke første gang, at Veras Market giver sig i kast med at skabe liv i et industrielt område. For 3. sæson i år afholder Veras faste – og yderst populære – markeder under Bispeengbuen i København. En rå, forladt parkeringsplads, som markedet på søndage forvandler til et sandt genbrugsmekka med 70 standholdere, op til 3.000 besøgende, sprød musik og masser af den helt særlige Veras Market stemning.

 

Stor begejstring fra Kulbroen

Begejstringen er da også at spore hos general manager af Kulbroens Venner, Marc Sejr Eggen, der udtaler: “Vi er vildt spændte på at byde et friskt og stemningsfyldt koncept som Veras Market velkommen til Aarhus! Vi er beærede over, at de vil lege med ved Kulbroen og i et kvarter under udvikling som Sydhavnen. Kulturliv som dette kan være med til at forme fremtidens kvarter. Veras’ vellykkede markeder under Bispeengbuen i København har meget samme feel, som vi kommer til at skabe sammen ved Kulbroen. Vi kan være med til at gøre Sydhavnen mere interessant for resten af Aarhus med disse begivenheder, som giver ‘nyt liv til gammelt’; både tøj og et område af byen”.

 

Byt dit tøj til nyt

Veras er et bæredygtigt og cirkulært tøjkoncept, der startede som et loppemarked på Papirøen i København i 2015. Nu er Veras vokset til at have to fysiske vintage- og tøjbytte butikker i København og Odense, tre tøjmarkeder (København, Odense Aarhus), en online genbrugswebshop og et digitalt magasin.

 

Veras Market ved Kulbroen finder foreløbigt sted 4 gange henover sensommeren, 26. august, 9. september, 23. september og 7. oktober, men planen er at holde faste markeder i Aarhus fremover. Markedet kommer til at byde på 50 standholdere, sprød lyd og Veras stand, hvor du kan købe håndplukkede vintagefund og bytte dit tøj til nyt.

 

Det koster 5 DKK i vekselgebyr pr. del at veksle dit tøj til point, som du kan købe nyt for i Veras bod på markedet eller online på verasvintage.dk. Prisen på en stand er 350 DKK og standholdere kan leje tøjstativer, bøjler og borde af Veras.

 

Om Veras

Veras er et cirkulært og deleøkonomisk tøjkoncept, der vil ændre danskernes måde at forbruge og genbruge tøj på. Veras har to butikker, to tøjmarkeder, et digitalt magasin og en webshop. I Veras kan du forny din garderobe bæredygtigt på tre måder: Ved at veksle dit tøj til point du kan købe nye genbrugsfund for, ved at sælge kommissionsvarer i butikkerne eller ved at blive standholder på Veras Market. Som den eneste genbrugsportal giver Veras dig værdi for alt dit overflødige tøj, og varer, der ikke kan tages ind i Veras tøjbytte, doneres til velgørenhed. Vurderingen af tøjet sker ud fra et pointsystem, der tager udgangspunkt i tøjets levetid, og hvert stykke tøj koster 5 kroner at få vekslet til point, medmindre man er medlem for 99 DKK/måned.

 

Tidslinje

Maj 2015: Stifter Veras Market på Copenhagen Street Food på Papirøen en gang om måneden

April 2016: Åbner Veras butik i København

April 2016: Åbner Veras Market op under Bispeengbuen en gang om måneden

April 2017: Åbner Veras Market op under Bispeengbuen hver anden uge

Oktober 2017: Åbner Veras Market i WestMarket

Januar 2018: Veras månedelige event-koncepter Voice, Veras Tirsdagstreat og Veras Fredagsbar starter

Marts 2018: Åbner butik i Pogestræde 22, i Odense

Marts 2018: Åbner Veras Market i Storms Pakhus i Odense

20. april 2018: Åbner ny butik i Studiestræde 29 i København

20. april 2018: Lancerer nyt koncept, hvor alle kan blive en del af Veras

29. april 2018: Åbner 2018-sæsonen op under Bispeengbuen

 

Fremtidige planer

Juli 2018: Pop-up på Roskilde Festival

Sensommer 2018: Åbner Veras Market i Århus

 

Del artikel

Andre læser også