Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Verdens største Gasolin-samling på auktion: Mere end 1.000 katalognumre med uudgivet album, fejltryk og platinplader

Af anders@sommersangdigital.dk
Da storsamleren Allan Sund gik bort i 2015, efterlod han sig nok verdens største Gasolin-samling. Samlingen kommer nu under hammeren, når Campen Auktioner, i samarbejde med Memphis Mansion, den 30. marts afholder fysisk auktion på Værket i Randers. Blandt gæsterne til auktionen er Søren Berlev, tidligere trommeslager i Gasolin’, der sammen med sit orkester, giver koncert til auktionen.

 

Da Allan Sund fra Hadsten i starten af 80’erne blev konfirmeret, fik han en speciel gave. Et kassettebånd med Gasolin’. Kassettebåndet blev starten på hans store passion for Gasolin’ og Kim Larsen, og 35 år senere i 2015 ejede han en kæmpesamling på over 2.000 effekter, der nu kommer under hammeren, fordelt på mere end 1.000 katalognumre.

 

Samlingen spænder over alt fra instrumenter til plakater, testtryk, promotion materiale, LP’er og platin-, guld- og sølvplader. Cirka 350 af de mest specielle effekter kommer under hammeren til den fysiske auktion på Værket den 30. marts. Resten af effekterne bliver solgt på tre forskellige netauktioner, der slutter den 7. april. Alle katalogerne kan nu ses på Campen Auktioners hjemmeside, fortæller Finn Campen, direktør og auktionarius ved Campen Auktioner.

 

Søren Berlev, tidligere medlem af Gasolin’ og nu frontperson for Berlev’s Rock’N’Roll Hotel gæster auktionen den 30. marts og giver koncert. Det er muligt at købe sidde- og ståpladser til auktionen på Værkets hjemmeside,www.vaerket.dk. Hvis du køber en siddeplads, får du desuden kataloget tilsendt til din privatadresse forud for auktionen, og du bliver forhåndsregisteret som byder.

Verdens største Gasolin-samling på auktion: Mere end 1.000 katalognumre med uudgivet album, fejltryk og platinplader

Auktionen er stablet på benene i endnu et samarbejde mellem Campen Auktioner og Henrik Knudsen, ejer af Memphis Mansion i Randers, der sidste år også afholdte en stor Elvis-auktion. Henrik Knudsen kendte Allan Sund og fungerer som konsulent for salget af effekterne.

 

Uudgivet album, fejltryk og trommesæt

Af de mange sjældne, unikke og sjove effekter fra samlingen, kan man særligt fremhæve Bjørn Uglebjergs trommesæt, et fejltryk af LP’en Gasolin’ ”Live i Skandinavien”, samt en af samlingens store kronjuveler. Katalognummer 148, en eftertragtet Gasolin’-plade, der kun eksisterer i dette ene eksemplar.

Verdens største Gasolin-samling på auktion: Mere end 1.000 katalognumre med uudgivet album, fejltryk og platinplader

Det eneste af sin slags i verden

LP’en blev trykt som en test for Gasolin’s pladeselskab, der vurderede, at den alligevel ikke skulle udgives. Den er stemplet med ”Cancelled” og er nok det mest sjældne af alle Gasolin’ albums. Den eneste af sin slags i verden. Den indeholder blandt andet sangene ”Highschool, ”Stop”, ”Let it flow” og ”Closer”, fortæller Finn Campen. Han fortsætter, katalognummer 148a, et fejltryk af LP’en ”Live i Skandinavien” er også meget speciel, da det nok er det eneste eksemplar af LP’en med en fejl, der gør at den er blå og sort. Af andre effekter kan også nævnes merchandise fra 70’erne, koncertbilletter, autografer, fotosamlinger med usete billeder, promotion materiale og et håndmalet skilt, som skulle have været brugt til en TV-produktion i 70’erne.

 

Et stykke danmarkshistorie

I samlingen er der også samlerting fra Kim Larsens og de andres solokarrierer og plader, der er produceret af Franz Beckerlee. Allan Sund har været interesseret i det hele, og har skabt et unikt indblik ind i Kim Larsens og Gasolins liv.

Verdens største Gasolin-samling på auktion: Mere end 1.000 katalognumre med uudgivet album, fejltryk og platinplader

Samlingen er et stykke danmarkshistorie, der er skabt over et helt liv. Vi er stolte og ydmyge over den tillid, som familien har vist os, ved at lade os videreformidle samlingen til andre Gasolin’ og Kim Larsen interesserede, så effekterne igen kan skabe glæde og blive brugt, fortæller Finn Campen.

 

Værket i Randers – billettyper

Auktionen afholdes i Værkets Ridehuset i Randers. Det er muligt at købe billetter på deres hjemmeside, www.vaerket.dk. Det er to forskellige billettyper til salg til auktionen, en nummeret siddeplads og en ståplads. Begge billetter giver adgang til Ridehuset fra klokken 10.00 til eftersyn af effekterne, men siddeplads-billetten giver nogle ekstra fordele.

Verdens største Gasolin-samling på auktion: Mere end 1.000 katalognumre med uudgivet album, fejltryk og platinplader

Siddeplads-billetten giver en siddeplads forrest i salen under auktionen. Den indeholder også det særlige auktionsprogram, som fremsendes til din privatadresse forud for auktionen. Derudover bliver du også forhåndsregisteret som byder på auktionen.

 

Praktisk information

Den fysiske auktion finder sted lørdag den 30. marts på Værket i Randers, Sven Dalsgaards Plads 1, 8900 Randers C. Eftersyn på effekterne er fra klokken 10.00 frem til auktionsstart klokken 13.00. Auktionen slutter omkring klokken 16.00. Herefter er der åbent for udlevering i yderligere to timer.

 

Det er muligt at forhåndsbyde på de 347 katalognumre, der er på den fysiske auktion indtil fredag den 29. marts kl. 20.00.
De tre netauktioner med i alt 679 katalognumre slutter søndag den 7. april fra klokken 19.00. Man kan allerede nu gå ind og kigge katalogerne igennem og byde på de effekter, man ønsker. Eftersyn på netauktionerne finder sted på Memphis Mansion, Graceland Randers Vej 3, 8960 Randers, lørdag den 29. marts og søndag den 30. marts fra 10-18.

Det fysiske katalog:

Campen Auktioners hjemmeside, hvor alle tre kataloger kan findes

Del artikel

Andre læser også