ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus imponerer i udlandet: Verdenskendt avis anbefaler 3 aarhusianske spisesteder

Af Jonathan Sten Drivsholm
Vesterlauget i Vestergade.
Vesterlauget i Vestergade.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Aarhus er en af verdens fedeste byer, og det har udlandet efterhånden fået øjnene op for.

Seneste eksempel er en artikel om Smilets by, som den verdenskendte britiske avis The Guardian har skrevet med hjælp fra Amira Gluhic, der ejer spillestedet HeadQuarters og har boet i Aarhus de seneste 15 år.

Artiklen er udformet som en guide, og under overskriften “A local’s guide to Aarhus: live music, beautiful parks and Nordic street vibe” finder du anbefalinger til spisesteder, kvarterer, inspirerende og grønne steder samt natteliv, musik og overnatning.

Aarhus imponerer i udlandet: Verdenskendt avis anbefaler 3 aarhusianske spisesteder
Moesgaard Museum.

Selvfølgelig – fristes man til at skrive – er der i guiden blevet plads til ARoS, der beskrives som “et uortodokst og moderne museum”, ligesom “innovative” Moesgaard Museum også er med.

The Guardian og Amira Gluhic anbefaler også Jægergårdsgade, Frederiksbjerg, Marselisborg og særligt Latinerkvarteret, hvor secondhand-butikken Soul Shine og baren Ris Ras får rosende ord med på vejen.

Aarhus imponerer i udlandet: Verdenskendt avis anbefaler 3 aarhusianske spisesteder
Latinerkvarteret.

Det samme gør Botanisk Have, Mindeparken, Riis Skov, Marselisborg Dyrehave og Aarhus Lystbådehavn.

På madfronten er 3 af Aarhus’ spisesteder blevet udvalgt, og her er der tale om historiske Teater Bodega, østeuropæisk-inspirerede Bardok ved Åen og Vesterlauget, der byder på byens “bedste prisvenlige måltid”.

Det er ikke første gang The Guardian guider til Smilets by – så sent som i 2017 skrev avisen denne guide om Aarhus, der dét år var Europæisk kulturhovedstad.

Du kan læse flere anbefalinger i den nye The Guardian-artikel her

Del artikel