ANNONCE
Verdensmesterskab: Aarhus bliver vært ved 29er VM i 2021
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Verdensmesterskab: Aarhus bliver vært ved 29er VM i 2021

Endnu et stort sejlsportsmesterskab kommer til Aarhus. I 2021 bliver Smilets By vært ved 29er-klassens verdensmesterskab, ligesom det var tilfældet i 2013. Det er en stor cadeau til Aarhus som sejlsportsby, lyder det fra Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen, der sammen med forenings medlemsklubber får roret ved mesterskabet.

 

Aarhus bliver igen værtsby for 29er-klassens verdensmesterskab. Det bekræfter klassen i svaret på det bud, som Sailing Aarhus og medlemsklubberne i samarbejde med 29er-klassen Danmark, Dansk Sejlunion og Aarhus Events afgav tidligere i år.

 

”Vi er enormt stolte over at kunne lokke endnu et VM til Aarhus,” fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen og uddyber:

 

”Det bekræfter endnu en gang, hvor dygtige vi er i vores by til at afvikle internationale sejlsportsevents. Det bliver utroligt spændende at få besøg af 29er-sejlerne, og vi forventer sejlere fra over 25 nationer til det kommende VM i 2021”.

 

Godt rustet til VM i 2021

VM for 29erne blev afholdt i Aarhus i 2013, og nu har den internationale klasse altså valgt at vende tilbage.

 

”Meget er sket siden 2013, og vi lægger bestemt ikke skjul på, at vi er glade for at se 29er-klassen tilbage i Aarhus. For det første har vi opdateret rammerne om verdensmesterskabet, som skal afholdes i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, og for det andet har vi et meget stærkt 29er-miljø i Aarhus. Det passer derfor glimrende ind i vores strategi om at udvikle sejlsporten i Aarhus,” fortæller Jon Koch Hansen.

 

Der er endnu ikke sat en endelig dato for, hvornår i 2021 verdensmesterskabet løber af stablen, men det forventes, at over 200 besætninger på tværs af mere end 25 nationer vil stille til start i Aarhus. I samme ombæring melder 29er-klassen ud, at europamesterskabet vil foregå i spanske Valencia.