ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vi besøgte nye Faust Deli ved åen: Glæd jer til pasteller og spanske delikatesser

Af Freja Dumont

Tilbage i februar kunne vi fortælle, at Faust Deli åbner den 29. marts ved siden af ”søstercaféen” Café Faust på Åboulevarden.

MigogAarhus har besøgt den nye deli, som med sin sydlandsk-inspirerede indretning og retter som patatas bravas og buratta med tomat tager ens tanker direkte til Spaniens sol og varme.

Vi besøgte nye Faust Deli ved åen: Glæd jer til pasteller og spanske delikatesser

Caféerne ved åen er garant for caféburgere, nachos og brunches – og de kan til forveksling godt ligne hinanden en smule.

Men Faust Deli skiller sig ud fra mængden.

Her kan du nemlig få alt godt fra Spanien – både som takeaway og i restauranten – lige fra tapas, spansk brunch og bocadillos til cocktails og sangria.

Derudover byder stedet også på et lille spansk udsalg bestående af små charmerende konservesdåser med oliven, sardiner, blæksprutte og paté på glas m.m.

Prøv traditionel spansk tapas

Et “dansk” tapasbord består ofte af oliven, oste, parmaskinke, chorizo og brød.

I Spanien strækker retterne på tapasbordet sig lidt bredere, og det kommer til udtryk hos Faust Deli, som er gået en mere autentisk vej, hvad angår deres udvalg af tapas.

Vi besøgte nye Faust Deli ved åen: Glæd jer til pasteller og spanske delikatesser

Du kan naturligvis få de klassiske retter som spanske oste og charcuteri.

Men har du lyst til at prøve nogle mere spanske typer tapas, kan du også bestille patatas bravas med tomatsauce, spansk tortilla, padróns og forskellige slags spanske skinker.

Lige præcis stedets padróns faldt i den grad i god smag hos selskabet, og de blev bestilt mere end én gang.

Også patatas bravas, som er kartofler stegt i olie med en krydret sauce på, var populære, og her blev der ikke levnet nogle rester.

Bestil din mad over telefonen 

På Faust Deli går der ikke tjenere rundt ved bordene. Derimod bestilles mad og drikke via en QR-kode, som du scanner med din telefon, hvorefter du kommer ind på menukortet.

Her kan du i helt eget tempo krydse de retter og drikkevarer af, du ønsker, for til sidst at betale via MobilePay eller ApplePay.

Vi besøgte nye Faust Deli ved åen: Glæd jer til pasteller og spanske delikatesser

Når din mad er færdig, får du en sms, og så kan du gå op i baren og hente dine bestillinger.

Vi syntes, at systemet fungerede supergodt, og det var meget brugervenligt. Det var rart, at vi selv kunne bestille så ofte og så meget, som vi ønskede, i vores eget tempo.

Derudover serveres alt maden også på nedbrydeligt engangsemballage, hvilket er supersmart på flere punkter.

Blandt andet sparer det opvaskeren væk, og det viser sig i stedets priser, som må siges at være rimelige.

Fisk og skaldyr – på dåse

Spansk mad er kendt for friske skaldyr og fisk – men har du prøvet dem på dåse?

Hvis ikke man har prøvet fisk som dåsemad, kan man forfalde til at tænke, at det lugter af tvivlsom kvalitet – men de små dåser kan sagtens indeholde lækre delikatesser.

Det beviste Faust Deli på fineste vis, da vi fik serveret marinerede blåmuslinger, sardiner i krydret tomatsovs og muslinger i hot sauce.

Er du berejst i Spanien, har du muligvis smagt forskelligt slags fisk og skaldyr på dåse. Er du ikke, er makrel i tomatsovs måske din referenceramme, når det kommer til dåsefisk.

Vi må da også indrømme, at der var en smule skepsis at spore til at begynde med. Men den blev gjort til skamme, da vi satte tænderne i dåsemaden.

Vi besøgte nye Faust Deli ved åen: Glæd jer til pasteller og spanske delikatesser

Det var nemlig virkelig lækkert og smagfuldt. Vi var især vilde med muslingerne i hot sauce, som var tilpas spicy i smagen.

Vi bliver også lige nødt til at slå et slag for Faust Deli’s spanske sandwich, den såkaldte Calliente Serranoskinke, som smagte himmelsk.

Lad dig ikke snyde af dens simple udtryk, for smagen kompenserer 100% for udseendet.

Til at skylle hele herligheden ned med bestilte vi cocktails. Her vil vi især gerne fremhæve stedets ‘Tender Rhubarb Smash’, som smagte af lækre friske jordbær og rabarber kombineret med frisk citron og lime – mums!

Vi besøgte nye Faust Deli ved åen: Glæd jer til pasteller og spanske delikatesser

Klart et – eller mange – besøg værd

Alt i alt har Faust Deli formået at skabe et spisested, som er nede på jorden, og som skiller sig ud fra alt det andet ved åen. Og så fejler stedet hverken på maden eller stemingen.

Man skal være med på præmissen om, at maden serveres på engangsservice, og at der ikke er nogle tjenere til at betjene en.

Heldigvis er det supernemt at benytte bestillingssystemet, og vi lagde stort set ikke mærke til, at det var paptallerkener, vi spiste af.

Vi forudser, at Faust Deli kommer til at blive proppet med glade gæster, når de åbner, og vi vender helt klart tilbage igen!

Del artikel