Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Køreturen værd: Vi har besøgt verdens første NORMAL-café

Af Freja Dumont

Hvad er bedre end en frisklavet kop kaffe, en lækker frokost og et godt glas vin? Måske en frisklavet kop kaffe, en lækker frokost og et godt glas vin, som ikke koster det hvide ud af øjnene.

Det kan du nu få hos verdens første, største og eneste NORMAL-café: Original.

En unik café, hvor du i hyggelige og uhøjtidelige rammer bliver mødt af de velkendte NORMALe skævheder, skøre twists og gode priser, som kendetegner kæden.

Det kan godt være, at caféen ligger en lille køretur fra Aarhus – nærmere bestemt i Silkeborg – men vi blev altså nødt til at tage forbi for at se, hvad Original er for en størrelse, og hvad caféen har at tilbyde.

Om Normal

  • Normal er bl.a. er kendt for at sælge hverdagsprodukter som hårpleje, hudpleje, makeup og andet til husholdningen til fornuftige priser,
  • Normal åbnede sin første butik i Silkeborg i april 2013
    I dag ligger der seks butikker i Aarhus og mere end 90 butikker rundt omkring i Danmark.
  • I udlandet er Normal repræsenteret i både Norge, Sverige, Holland, Frankrig, Finland og Portugal
  • Normal er i stand til at konkurrere på markant lavere priser på mærkevarer, fordi de importerer varerne fra distributører overalt i EU.
  • De køber varerne dér, hvor de er billigst, og undgår samtidig fordyrende mellemled.
    Derfor kan du ofte spare 30-60 procent sammenlignet med markedsprisen.
  • I regnskabsperioden 2019/2020 omsatte Normal for 2,3 milliarder kr.
Køreturen værd: Vi har besøgt verdens første NORMAL-café

Plads til alle

For 10 år siden åbnede Danmarks første NORMAL-butik i Silkeborg, og i maj måned kunne kædens allerførste café ‘Original’ invitere gæster indenfor i de selvsamme lokaler i Vestergade 22.

Alt inventar er genbrug og har en historie – lige fra vinduerne, der stammer fra en gammel herregård til den originale købmandsdisk, hvorfra du kan bestille mad og drikkevarer.

Og så går den velkendte turkise NORMAL-farve igen flere steder, ligesom du finder ‘verdens mindste NORMAL’ i caféen, hvor du kan handle et småt udvalg af kædens varer som cremer, neglelak, snacks og NORMAL-merchandise.

Generelt er caféen et oplevelsesunivers og hver en krog gemmer på sjove og finurlige detaljer såsom de talende billeder og røverhistorierne på toilettet. Det er med andre ord sjovt for både børn og voksne at gå på opdagelse i Original.

Stedet appelerer til en bred målgruppe, og da vi lagde vejen forbi, var der både mødregrupper, kærestepar og unge, der lige havde fået fri fra skole at finde på caféen.

Køreturen værd: Vi har besøgt verdens første NORMAL-café

Intet over 50 kroner på menukortet

Hos Original byder menukortet på lidt af hvert – og du kan både få morgen-, middag og aftensmad for under 50 kroner.

Til at starte dagen ud med vil vi klart anbefale caféens overnight oats med mangosirup, ristet kokos, tørret mango og frisk mango. Mums.

Du må heller ikke snyde dig selv for avokadomaden på ristet rugbrød med olivenolie, chilimayo og ristede mandler. Helt perfekt til den lille sult – og din Instagram.

Og det bedste af det hele? Du skal ikke slippe mere end 66 kroner for begge dele!

Køreturen værd: Vi har besøgt verdens første NORMAL-café

Hver torsdag, fredag og lørdag holder Original åbent helt til kl. 22 – og det er det oplagte sted at vende verdenssituationen med en god veninde over et tapasbræt med charcuterier fra Pølsemageriet, oste fra Them og Mammen samt lækkert tilbehør og friskbagt foccasia til den nette sum af 87 kroner.

Med tapas kommer vin og, måske lidt overraksende, har stedet et yderst udsøgt vinkort der både tæller bobler, rosé-, orange-, rød- og hvidvin. Er du eksempelvis til Riesling, skal du ikke af med mere end 201 kroner for en hel flaske.

Har du mere lyst til en kold øl byder kortet på forskellige slags fra Silkeborg Bryghus – og er det lidt for tidligt på dagen til procenter, finder du også et stort kaffekort i caféen.

Kaffepriserne er de samme, som man kender dem fra Kaffebar’rolig på Søndergade i Aarhus, og du skal ikke slippe mere end 12 kroner for alt fra cappuccino til latte. Det er altså priser, man kan forholde sig til.

Alt på menuen fås også to go.

Køreturen værd: Vi har besøgt verdens første NORMAL-café

Kom til sjov brætspilaften

Udover lækker mad inviterer Original også på spil i alle afskygninger og ugentlige events.

I kælderen finder du shuffleboards og fodboldborde, og man kan snildt få et par timer til at gå hernede.

Som noget nyt kan du også glæde dig til Brætspil Bonanza. En sjov aften fyldt med alverdens brætspil, hvor brætspilsekspert Jan Frank Jensen vil stille 60+ spil og sin store viden til rådighed, og hjælpe alle godt igang med spillene.

Mangler du en spillepartner kan du sagtens komme solo, så du kan få uventede allierede og opleve nye venskaber smedet over et terningkast.

Det koster 25 kr. at spille hele aftenen, som betales i caféen ved deltagelse.

Brætspils Bonanza bliver et tilbagevendende event en gang om måneden, og du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen den 14. september, 12. oktober og 9. november.

Se kommende events hos Original her.

Køreturen værd: Vi har besøgt verdens første NORMAL-café

Kalder alle shuffleboardmestre

Er du en haj til shuffleboard?

Så skal du med, når Original afholder deres allerførste shuffleturnering fredag den 8. september på deres godt 6,5 meter lange shuffleboard.

De skal bruge deltagere, som vil konkurrere med og mod hinanden – og uanset om du er professionel shuffler eller bare godt kan lide at skubbe ting rundt, er dette turneringen for dig.

Vært Jan Frank styrer slagets gang, og der er garanti for for god stemning, sjov og fede præmier i den hyggelige kælder. Der vil også være rig mulighed for at købe øl, vin og lækker mad i caféen.

Skynd dig at tilmelde dig selv, et halvt eller et helt hold (2-4 personer) ved at sende en mail til events.original@normal.dk senest den 4. september.

Ud fra tilmeldingerne sørger Jan Frank for at sætte gode hold og styre turneringen – og det er gratis at deltage. Man er også meget velkommen til at komme for at kigge på og heppe på de spillende.

Lige meget om du er til shuffle eller hygge over tapas og vin, synes vi klart, du skal lægge vejen forbi finurlige Original!

Del artikel

Andre læser også