Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Italiensk paradis: Vi har testet Aarhus’ nye osteria

Af Ane Johanne Damgaard

Det er simpelt. Råvarerne er gode. Og så smager retterne bare piv godt.

Hos David Milbergs nye restaurant Osteria 98 er konceptet strømlinet. Kortet er skåret helt ind til benet. Men stemningen i lokalerne på Nørreallé 98 er fuldstændig loose.

Du kender ham nok fra DavidBreadHead. Og du vidste det måske ikke, men han kan meget mere end at bage surdejsbrød og kager (og det er han endda en mester til).

MigogAarhus skulle selvfølgelig en tur forbi den nye italienske restaurant for at afprøve konceptet. Det kom vi ikke til at fortryde…

Tilsmagt med kærlighed

Du kan ikke booke bord på forhånd, så du dropper bare forbi og håber på det bedste. Er du så heldig, at der er et ledigt bord, har du det i fem kvarter.

Vi kom tidligt på aftenen og fik os et bord, men allerede kl. 18.15 var restauranten helt fyldt.

På rekordtid fik vi serveret en portion af det legendariske surdejsbrød, som vi kender fra bageriet. Men i ægte italiensk stil kom det med en lille skål olivenolie med flagesalt i, som vi kunne sovse brødet ind i… lækkert!

Italiensk paradis: Vi har testet Aarhus' nye osteria

Herefter gik vi direkte til hovedretten. Vi fik en spaghetti med blåmuslinger og en tagliatelle ala pecorino romana.

På menukortet står der, at spaghettien er tilsmagt med kærlighed… og det kan smages. Den simple tomatsauce er en smagsbombe uden lige, og de fineste små blåmuslinger klæder den enormt godt.

Tagliatellen har fået selskab af danske bælgærter, asparges og MASSER af italiensk ost. De friske sommergrøntsager tilføjer god crunch til retten, mens osten gør den super cremet.

Italiensk paradis: Vi har testet Aarhus' nye osteria

Nu til desserten

Og så skulle vi selvfølgelig have en dessert. Og hvad er mere italiensk end en tiramisu? Måske cirka ingenting, hvis den er lavet rigtigt. Og det var den her. Mild kaffesmag, fed mascarpone, et lille smæk fra marsalaen og overdrysset med rigeligt kakao – ikke en finger kunne vi sætte på den.

Den anden dessert på menukortet er en vaniljeis med olivenolie og flagesalt. Den blev vi selvfølgelig nødt til at prøve. En overraskende og noget speciel kombination, men som på ingen måder skuffede. Den skal opleves!

Vi nåede at kværne al maden, inden de fem kvarter var gået. Tiden passede godt til en hverdagsaften. Et hurtigt drop in, effektiv betjening og dødhamrende lækre og autentiske retter. Vi gik glade derfra.

Italiensk paradis: Vi har testet Aarhus' nye osteria

Inspireret af Italiens uformelle spisesteder

Udover det, vi fik serveret, kan man også få nogle ret geniale anti pasti, som vi kiggede med lange øjne efter og uden tvivl skal tilbage og smage.

Portionerne hos Osteria 98 er ikke overvældende og lægger i den grad op til, at man sagtens kan spise både en anti pasti, en secondi og en dessert. Konceptet er inspireret af de uformelle spisesteder med enkel lokal mad og vin, som man finder overalt i Italien.

Vil du, ligesom os, gerne prøve stedets italienske retter, skal du kigge forbi i åbningstiden torsdag, fredag, lørdag, søndag eller mandag fra kl. 17.00.

Det kan anbefales at komme tidligt og ellers værne sig med tålmodig. De serverer heldigvis en “rigtig billig kø-vin”, så ventetiden bliver lidt sjovere.

Du kan følge med hos Osteria 98 lige her

Del artikel

Andre læser også