Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vilde tal: Vi spiser fastelavnsboller som aldrig før

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Det kommer vist ikke bag på nogen, at fastelavnsbolle-hypen er stukket fuldstændig af – igen i år.

Lige siden klokken slog tolv nytårsaften, har der været fastelavnsboller i sigte.

Lagkagehuset startede, Emma Emma fulgte trop, og siden har du nærmest ikke kunne gå hen ad gaden uden at vælte over en fastelavnsbolle.

Efterspørgslen er intensiv

Ifølge DR.dk er det dog ikke kun i Aarhus, at fastelavnsboller er ‘the shit’.

En opgørelse viser, at danskerne siden 2017 er blevet mere og mere vilde med de fløde- eller cremeholdige boller.

I 2017 var det 37% af os, der fejrede fastelavn ved at spise mindst en fastelavnsbolle.

I 2021 var tallet steget til 50 procent, og sidste år svarede hele 80 procent, at de forventede at spise mindst én fastelavnsbolle.

Administrerende direktør ved ‘Bager- og konditormestre i Danmark’ bakker undersøgelsen op og bekræfter, at ‘Efterspørgslen frem mod fastelavn er virkelig, virkelig intensiv’.

Hvad skal det koste?

Mellem alle de glade og begejstrede kommentarer er der dog også altid dem, der stiller spørgsmålstegn ved priserne på de hypede boller.

Du kan stadig få dem helt ned til 10 kroner i detailhandlen, men køber du dem i et mikro- eller surdejsbageri, skal du nærmere af med mindst 40 kroner pr. styk.

Mange af byens bagerier giver da også udtryk for, at det netop er i denne periode, de tjener allermest i løbet af året.

Derfor vælger man også igen og igen at hoppe med på bølgen – også tidligt.

Hvor har du fået årets bedste fastelavnsbolle? Del det gerne med os i kommentarfeltet på Facebook.

Del artikel

Andre læser også