Pho og bao: Få velsmagende vietnamesisk hos nyåbnet café
Du kender måske allerede Me&Mê for enden af Strøget midt i Aarhus.
Den kombinerede vietnamesiske café og beautysalon har siden 2021 inviteret på friskpressede juice, lækre poke bowls og sprøde Banh Mi efterfulgt af en omgang massage eller manicure.
Nu er beautysalonen flyttet to adresser længere ned af Strøget i Salon Pers gamle lokaler, mens de gamle lokaler i nummer 37 forbliver café, som nu netop er åbnet efter en større renovering.
I den forbindelse har Me&Mê -caféen skiftet navn til Me&We Dining, mens beautysalonen stadig går under navnet Me&Mê.
“Visionen er at Me&We Dining skal være et hyggeligt, socialt og dejligt sted at mødes over god, sund og nærende mad.
Vores dygtige kokke har skabt en helt ny menu, der inviterer dig på en kulinarisk opdagelsesrejse – fra autentiske vietnamesiske retter til moderne fusioner,” fortæller stedets konceptudvikler, Vivian Duong.
Vi har besøgt den nye vietnamesiske café , hvor vi smagte både bao, pho og karamelliseret svinekød.
Forkælelse og sunde fristelser
Caféen på Ryesgade 37 har været igennem en større renovering, og der er både kommet nyt interiør og flere siddepladser ovenpå og nedenunder i kælderen.
I kælderen finder du også et separat lokale, som kan bruges til selskaber både til private og virksomheder – og med det nye udvidede køkken tilbyder stedet også frokostnordninger til virksomheder.
I samme stil som beautysalonen er caféen en lille oase med blomster og grønne planter, og stemningen får dig til at sænke skuldrene og slappe af. Vi satte os ovenpå, hvorfra vi kunne følge med i livet på Strøget gennem det store vinduesparti.
Hvis du, ligesom os, gerne vil prøve lidt af hvert på menukortet, kan du med fordel bestille stedets “tapas menu” til 275 kroner per person. Helt genialt til at identificere, hvad du skal bestille mere af næste gang, du besøger caféen.
Tapasmenuen består af vegetarruller, 1 valgfri bao, mangosalat, Gothenborg øko kyllingevinger, marineret nakkefillet på spyd, pho suppe og husets dessert.
Vi var især vilde med Gothenborg kyllingevingerne, som var karamelliseret i fiskesauce og honning. Wow for en smagsoplevelse. Du skal være forberedt på at få fedtede fingre – men det er dét værd. Sammen med mangosalaten får du altså virkelig et lækkert og sundt måltid.
Pho er en af de mest ikoniske retter i det vietnamesiske køkken, og er kendt verden over for sin rige smag, gode næringsindhold og komplekse aromaer.
Hos Me&We er suppen kogt i 9 timer på kraftben med asiatiske krydderier, urter og okseven. Suppen serveres med risnudler, urter og oksekød eller kylling.
Der var smæk på smagen, og vi kan love, du bliver mæt af den krydrede nudelsuppe.
Vi bliver også liiiige nødt til at slå et slag for Me&We’s bao som både fås med marineret nakkefillet eller grillede svampe. Hertil er den lille dampede risbolle fyldt med årstidens grillede grøntsager og chilimayo – toppet med koriander.
Baoen smagte af én mere, og derfor var det jo heldigt, at man får serveret to styks, når man bestiller retten på stedet.
“Tanken med menukortet er, at vi udskifter retterne cirka hver 4. måned. Vi har stadig vores populære poké bowls, bubble te og bahn mi på menuen, som vi er blevet kendte for.
Vi er meget stolte over, at Aarhus har taget så godt imod vores koncept indtil videre, og vi håber derfor også, at vores nye café vil blive taget lige så godt imod,” siger Vivian Duong.
Efter vores besøg er vi ikke i tvivl om, at der nok skal være mange, som vender tilbage til Me&We Dining for at spise – det gør vi i hvertfald!