Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Viking for en dag: Moesgaard Strand forvandles til vikingeverden

Af Freja Dumont
Vikingedage. Foto: Moesgaard Museum
Vikingedage. Foto: Moesgaard Museum

Nu er det ved at være tid til at finde din indre viking frem.

Moesgaard Museum inviterer nemlig endnu en gang til Vikingedage ved Moesgaard Strand fra 27. – 30. juli.

Her kan du udforske vikingetidens autentiske liv, håndværk, handel, mad, lege, sagn og musik og på egen krop lytte, smage, dufte, prøve og føle sig igennem oplevelserne på lejrpladsen.

Et hav af vikinge-aktiviteter

På pladsen vil vikingerne fortælle om og demonstrere deres håndværk. Smeden vil arbejde ved sin esse, og der vil blive lavet læderarbejde, pileflet, plantefarvning, keramik og glasperler.

Der skal også laves rigtig vikingemad, garves skind, bygges buer og sys og broderes. En del af stranden ved vikingepladsen tages også i brug og her kan man sammen med jægeren flå og partere forskellige dyr.

Sunnfjord Råsejler Laug fra Mols lægger til ved stranden med en lille vikingebåd og vil fortælle om, hvordan livet var som viking på vandet, hvordan de sejlede ved hjælp af vind og gode armkræfter.  

Husk badetøj og selfiestang

Er vejret varmt og dejligt, indbyder beliggenheden ved stranden til, at man i løbet af dagen kan tage sig en kølende badepause og et hvil, så husk badetøjet.  

På Vikingepladsen vil der også være heste med udstyr, som vikingerne brugte, og nogle vikingekrigere, som i børnehøjde vil vise deres våben frem og fortælle og demonstrere, hvordan vikingerne kæmpede mod hinanden.

Der bliver også mulighed for at få en sej selfie med en vaskeægte viking.

På Moesgaard Vikingedage er der også en legeplads, vikingelege for hele familien og en opdagelsessandkasse, hvor børn kan grave fortidens gemte genstande frem fra sandet og få en fortælling om fundene og om, hvordan man ved alt det, man ved, om vikingerne og deres liv. 

Mere mad, flere boder og aktiviteter 

Vikingedagene, som er en udløber af det tidligere Vikingetræf, er udviklet og målrettet særligt til børnefamilier.

Viking for en dag: Moesgaard Strand forvandles til vikingeverden
Vikingedage. Foto: Moesgaard Museum

Sidste år blev billetterne til Vikingedagene hurtigt udsolgt, og en evaluering af publikums tilbagemeldinger fra arrangement har gjort, at der i år er skruet op for antallet af både aktiviteter, boder og madtilbud på pladsen.

Der vil være mad for enhver smag og også tilbud til vegetarer.  

Vikingehåndværkerne sælger også varer, og ønsker man at købe, er det en god ide at have kontanter med eller bruge MobilePay, da de fleste af boderne ikke har mulighed for kortbetaling. Det er ikke muligt at hæve penge på pladsen. 

Hvad: Vikingedage
Hvor: Moesgaard Strand
Hvornår: 27. – 30. juli fra kl. 10-17

En dagsbillet for voksne koster 180 kr. og en dagsbillet for børn og unge (3-17 år) koster 50 kr. Børn under tre år har gratis adgang.

En billet til Vikingedagene giver samtidig fri adgang til Moesgaard Museum på dagen.

Her kan man opleve den aktuelle særudstilling eller vikingeudstillingen, hvor der er mulighed for at se en af verdens bedst bevarede vikingebåde fra Norge.  

Billetter skal købes online på www.moesgaardmuseum.dk eller https://www.vikingedage.dk/ 

Del artikel

Andre læser også