Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vildt besøgstal: Aarhus’ nye topattraktion runder milepæl

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Salling
Foto: Salling

Siden åbningen i juni har mere end 500.000 besøgt den nye attraktion på toppen af Salling.

Dermed er Roofgarden skrevet ind i gruppen af Danmarks absolut største trækplastre, skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

“Mens priserne på snart sagt alt i hverdagen stiger, har vi været ekstra glade for at kunne invitere til gratis kvalitetstid på toppen af Aarhus.

Vi er overordentligt glade for, hvordan gæsterne har taget imod Salling Roofgarden, og at så mange har grebet muligheden for at være en anelse tættere på himlen, vandet og ikke mindst hinanden,” lyder det fra Salling-direktør Marianne Bedsted.

Vildt besøgstal: Aarhus' nye topattraktion runder milepæl
Foto: Oliver Thiesen

Kåret til Europas bedste

Sammen med andre mega-attraktioner som Tivoli i København, Bakken ved Klampenborg, Legoland i Billund og Københavns ZOO er Salling Rooftop og nu også Salling Roofgarden at finde blandt landets allermest besøgte seværdigheder.

Salling Rooftop blev tidligere på året kåret som Europas bedste rooftopbar af rejsemagasinet Big 7 Travel og har siden 2017 i gennemsnit haft knap en million besøgende om året trods Corona-nedlukning.

Med åbningen af Salling Roofgarden som et grønt åndehul midt i byen ser den tilstrømning ud til at nå nye højder.

At Roofgarden har formået at tiltrække over en halv million gæster på kun få måneder, er en gentagelse af en bemærkelsesværdig bedrift fra søsterattraktionen Salling Rooftops åbning for fem år siden – også dengang stimlede 500.000 hurtigt sammen på toppen af Aarhus.

Vildt besøgstal: Aarhus' nye topattraktion runder milepæl
Foto: Salling

Tusindvis af planter og unik kunst

I Salling Roofgarden er der plantet en række høje træer på op til seks meter.

80 buske og 35 slyngplanter sørger sammen med ca. 1.000 stauder, græsser og urter for vegetationen på toppen, og så er der plantet ca. 2.500 planter i den grønne væg, det løber hele vejen fra taget ned mod Strøget.

I det grønne byrum i 6. sals højde kan du også opleve den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Heins skulpturelle bænke og lydkunstner Marie Højlunds unikke lydunivers, der favner hele Roofgarden.

Der er gratis adgang hele året i Sallings åbningstid til både Roofgarden og Rooftop.

Del artikel

Andre læser også