Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vilhelmsborg Festspil opfører rockmusicalen “HAIR”

Af anders@sommersangdigital.dk

Der er sex, stoffer og kærlighed i luften når “HAIR” kommer til Mårslet. Vilhelmsborg Festspil opfører i år “HAIR”, og vi fangede generalprøven på den langhårede rockmusical i de smukke rammer ved Vilhelmsborg Gods.

 

“HAIR” forgår i året er 1968 og den seksuelle revolution er i fuldt flor. Vi følger den unge Claude, der stolt er på vej til session og dermed står overfor en udsendelse til Vietnam som soldat. Han møder en hippieflok ledet af den idealistiske Berger og modstræbende bliver Claude introduceret til blomsterbørnenes “Peace, Love & Harmony”-levevis. Han falder dog hurtigt ind i gruppen og pludseligt kommer hans eksistensgrundlag op til revision. Er krig virkelig vejen frem?

Hair - Vilhelmsborg Festspil

Frivillige kræfter driver værket

Der er sket meget siden Vilhelmsborg Festspil startede i 1991. Forestillingen “Landmandsliv” blev opsat af en gruppe ildsjæle, der mente, at Aarhus manglede et årligt sommerspil. “HAIR” er opsætning nummer 27 og succesen kan bl.a. tilskrives de mange frivillige der lægger blod, sved og tårer i projektet. Selvom festspillet løber af stablen om sommeren, går flere frivillige i gang med forberedelserne længe inden årets skuespillerhold overhovedet er gået i gang med øvefasen. Festspillet drives som en fond og indtægterne kommer udelukkende fra billetsalg, sponsorater, salg af programmer, mad og drikkevarer. Kun få personer, som instruktører, kapelmestre og koreografer er aflønnede.

 

Der har været opført mange forskellige operetter og musicals igennem tiden og selvom Vilhelmsborg Festspil har en forkærlighed for det klassiske, er de heller ikke bange for fuldstændig at skifte genre. “HAIR” er et eksempel herpå og den nyere “All Shook Up” fangede også bestyrelsens interesse, i 2012.

Hair - Vilhelmsborg Festspil

Morgendagens skuespiltalenter

De unge, frivillige skuespillere og sangere giver den hele armen på scenen. I særdeleshed imponerede Jacob Damsgaard Ditlev (Claude) og Mark Dieter Schedler (Berger) i rollerne som de to hovedpersoner, med indlevelse og karisma. Ligeledes kunne man ikke undgå at lægge ekstra mærke til Mary Jean Moore (Dionne). Hun kunne flere gange få hårene på min krop til at rejse sig, med sin blændende sangstemme. Jeg er overbevist om, at det ikke er sidste gang hun får lov at brillere på en scene.

 

“HAIR” spiller fra d. 26. juli – 13. august.

 

Vilhelmsborg Festspil

Vilhelmsborg Allé
8320 Mårslet
Billetter købes via www.vbf.dk eller 70 20 20 96

 

Del artikel

Andre læser også