Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Villa Provence – uden for kategori

Af Jan L. Pedersen

Drømmen af et hotel ligger centralt i Aarhus C. Her finder du blandingen af Provence og Pariser-stemning. Det er ikke så ofte vi oplever det i Aarhus. Ikke fordi der ikke er andre dejlige hoteller i Aarhus, der er flere, men hos Villa Provence får man den helt ekstraordinære følelse af ikke at være på hotel. Det er lidt som at komme hjem, eller på besøg hos en gammel, rig tante med umådelig god smag.

 

Underspillet luksus med stil

Villa Provence er en drøm at beskrive. Vi har både boet der, snakket med andre gæster og haft lejlighed til at få en snak med værtsparret Annette og Steen Stenstrup som ejer hotellet. Alle tre dele var en ubetinget fornøjelse. Ægteparret har drevet hotellet siden 2003, hvor det stod færdigt efter en ombygning og gennemrenovering. Både ombygning og indretning stod de selv for, så hotellet lever nu helt op til deres ønsker. Samtlige værelser er individuelt indrettet, både hvad angår inventar, men også i forhold til størrelse, badeværelser, senge mv. Helt igennem smagfuld. Det meste inventar har Annette Stensstup selv fundet og købt i Frankrig. Stilen er typisk fransk, men er også en blanding af den klassiske stil fra 20’erne tilført et moderne design. Elegant og tiltalende.

Villa Provence – uden for kategori

Hotellet ligger en smule anonymt. Set fra Fredens Torv adskiller bygningen sig ikke særligt ud fra naboerne. Men inde bagved er det ligesom at træde ind i en verden af kulisser. Det er helt og aldeles gennemført – stilen holder hele vejen. Den første kulisse du møder er den brostensbelagte gårdhave med rislende fontainer, blomster og hyggelige små jernborde. Meget stemningsfuldt.

Villa Provence – uden for kategori

Villa Provence ligger et stenkast fra åen og de mange restauranter, 2 minutters gang fra strøget og tæt på både Musikhuset, AROS, Aarhus Teater, Latinerkvarteret og havnen. Alligevel ligger det på en rolig og ugeneret plet i midtbyen.

Villa Provence – uden for kategori

Første indtryk man får, når man kommer ind af den lille indgang og går op til receptionen, er varme og hjerterum. Her er et hus man med det samme føler sig velkommen i. De mennesker vi møder her, er søde og hjælpsomme, med en ægte interesse for gæsterne. Det er for mig at se den store forskel på Villa Provence og de franske hoteller. Ellers er det som at være i Provence, bortset fra klimaet.

Villa Provence – uden for kategori

Steen Stenstrup er en typisk vært. Lidt som vi kender det fra film. Første gang jeg så ham, var jeg ikke i tvivl om, at han var værten. Han kender hotelbranchen og lægger ikke skjul på hvorfor de har valgt at drive denne type hotel. ”Vi vil ikke konkurrere på pris, det er der nok der gør. For os er det oplevelsen, originaliteten og kvaliteten der giver os glæden. Bare det at vores morgenmad er lavet fra bunden, og bliver serveret varm og frisk på en tallerken, gør en himmelvid forskel ”, siger Steen Stenstup. Vi har ikke noget koncept her, tilføjer Annette Steenstup, vi lytter til den enkelt gæst, og tager mange individuelle hensyn, som man ikke kan på et stort koncepthotel. Størrelsen på hotellet er også passende for værtsparret, der synes at 39 værelser er perfekt. Det kan overskues så vi altid er sikker på, at kvaliteten og rengøringen er i top. Annette Steenstrup fortæller hun dagligt, så vidt muligt, er rundt på hver eneste værelse for at tjekke om alt er i orden, hvilket hendes mand samtykkende nikker til.

Villa Provence – uden for kategori

Villa Provence – uden for kategori

Jeg tror jeg kender de fleste af de hoteller, man vil kalde ”charmerende” i Aarhus. Så på den baggrund vil jeg uden at blinke kalde Villa Provence for et suverænt unikt og charmerende hotel. Man har klart en følelse af ro og harmoni her.

Villa Provence – uden for kategori

Villa Provence – uden for kategori

Pris og morgenmad

Efter prisniveauet i Aarhus er vi i toppen, men du får også noget for pengene. En overnatning på Villa Provence koster fra 1300 kroner for et dobbeltværelse, mens et enkeltværelse koster fra 1095 kroner og opefter. I priserne er indeholdt morgenmad, og her er ikke tale om en almindelige buffet, men en tallerken anrettet med franske håndlavede oste, italienske pølser, spejlæg mv. Alt er hjemmelavet. På en del hoteller skal der i dag betales ekstra for morgenmad, men ikke her på Villa Provence. Med hensyn til prisen nævner Annette Stenstrup, at hotellet jo gør meget ud af at være som et hjem for gæsterne. Der er lækkert inventar, bløde sofaer, antikviteter, en afslappet atmosfære, uden de typiske hotelstativer og standardinventar. Det koster selvfølgelig noget at rejse rundt i verden og finde unikt og flot inventar til familiehotellet, men gæsterne elskerne det.

Villa Provence – uden for kategori

Villa Provence – uden for kategori

Når morgenmaden indtages hygges der meget om gæsterne. Der serveres kaffe gennem hele måltidet, og det bliver ofte hældt op sammen med en venlig bemærkning. Der drages omsorg, og ofte lyder værtens varme latter. Værterne hygger sig og det gør gæsterne også.  Maden kommer frisk som portionsanretninger, så intet her er halvlunkent. Især Pancetta og spejlæg med friskbagt brød tager kegler, hold op hvor det smagte. Juicen var friskpresset og kold, den blev som alt andet serveret for os.

Villa Provence – uden for kategori

Villa Provence – uden for kategori

Vores konklusion er, at vi her har et hotel der værner om detaljerne, selv de mindste, og samtidig har masser af personlighed. Det er en oplevelse i sig selv at bo på Villa Provence. Prisen for en overnatning er blandt de højeste i Aarhus, men Hotel Provence er heller ikke et standardprodukt, langt fra. Det var 2. hotelanmeldelse i vores hotelguide i Aarhus.

Villa Provence – uden for kategori

Villa Provence – uden for kategori

Hotel Villa Provence
Fredens Torv 12
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 18 24 00
Email: hotel@villaprovence.dk
Besøg hjemmeside

Del artikel

Andre læser også