Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vin & Petanque Festival: Lille vinbutik genoptager petanque-tradition i hjertet af Aarhus 

Af Jan L. Pedersen

Fredag den 23. august klokken 15 åbner Vin & Petanque Festival på Officerspladsen i Aarhus. Det bliver, som navnet antyder, en festival med både Vin & Petanque midt i Aarhus. Holdet bag den kombinerede butik og bar Vin & Petanque har lejet Officerspladsen lige mellem Ridehuset og ARoS og vil over 2 dage afvikle den første Vin & Petanque-festival. 

 

For snart mange år (1980’erne) siden blev der hvert år afholdt en hyggelig petanqueturnering på Officerspladsen, og den tradition vil Vin & Petanque nu genindføre – dog kombineret med vin. Derfor bliver festivalpladsen åbnet fredag kl. 15.00, og festivalen varer til lørdag den 24. august kl. 22. 

Festivalen bliver en kombination af vin, petanque og lækker mad. Der er mulighed for at besøge Champagneboden og nyde et glas champagne, eventuelt til østers. I madboderne kan man udover østers også købe en lille tapasanretning med pølser og oste samt forskellige panini. Der er også mulighed for at udfordre sig selv i baren med naturvin eller finde en god gammel klassiker i den traditionelle vinbar. 

 

”Vi glæder os helt vildt til at folde vores ”lille” vinbar ud i stort format på Officerspladsen, hvor vi bytter de 2 små indendørs petanquebaner ud med 9 store baner udendørs.” udtaler Simon.

”Selvom vi elsker at spille petanque indendørs uafhængigt af vejret, nyder vi også selv at flytte udenfor og spille petanque med et glas vin i hånden. At det så bliver en festival med mad og vin- /spiritus smagninger, mens man spiller petanque, gør kun oplevelsen sjovere,” fortæller Martin. 

 

De 2 dage bliver en blanding af normal baneleje og en petanqueturnering, der afholdes lørdag. Banerne kan lejes i 55 minutter ad gangen til 250,- (inkl. Petanquekugler). Lørdag er det muligt for alle at tilmelde sig petanqueturneringen. Man skal være 3 personer pr. hold, og det koster 500,- inkl. 1 flaske vin. Vi ved, at vores gæster elsker konkurrencen, så hvorfor ikke lave en turnering, hvor man kan møde andre hold. 

Vin & Petanque Festival: Lille vinbutik genoptager petanque-tradition i hjertet af Aarhus 

Vin & Petanque-festival er et sted med plads til alle, og man behøver ikke spille petanque for at kommer forbi. Hvis man bare ønsker et glas vin og noget lækkert at spise, er man meget velkommen. Det essentielle ord i vores arbejde med både butikken og baren er hygge, og netop dette ønsker vi at flytte med ind på Officerspladsen. Vin er noget, man skal nyde i godt selskab, og det behøver ikke være fint eller fancy, men hos Vin & Petanque er der plads til det hele. 

Vin & Petanque-Festival er skabt af Martin Bruun og Simon Langli, som er fætre og ejere af Vin & Petanque (Vinbutik og vinbar) i Østergade i Aarhus. 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også