Vinen og det gamle kloster– velkommen til S´vinbar

S’vinbar er nyeste skud på vinstokken og en udpræget manglevare i Aarhus. Sidst i november måned åbner den længe ventede vinhandel og vinbar. Adressen er Klostergade 62. Lokalerne ligger på hjørnet af Gl. Munkegade og Klostergade. S’vinbar har allerede meldt ud, at der minimum vil være 250 forskellige vine, hvoraf de fleste fås på glas. Der er både traditionelt dyrket vin, men også naturvin, økologisk og biodynamisk vin.
Det er den tidligere restaurantchef på Restaurant ET, Sabina Drachmann Sunne og hendes kæreste, Morten Greven Thomsen, som åbner S’vinbar. De har begge en fælles interesse og passion for vin og mad. Men det har også været en langvarig drøm at få sin egen vinbutik. Sabina Drachmann Sunne er uddannet sommelier, og har de sidste 9 år professionelt beskæftiget sig med vin.
Ideel beliggenhed
Det er store vinduer, som pryder facaden. Udsigten er historisk og mediterende. Du kan sidde og kigge over på det smukke og gamle Vor Frue Kloster. Ud over udsigten, så ligger S’vinbar i solsiden, hvilket gør, man kan sidde ude i solen og drikke vin, når vejret tillader det. Et bud er, at Aarhus har fået et nyt vin-insted, hvor der vil blive godt gang i den. Lokalerne er ikke prangende, men den tidligere slagterforretning tager sig allerede godt ud som vinhandel. Underlokalet i stueetagen er en 85 kvm gammel kælder, som er skabt til vin. I kælderen vil der ikke være siddepladser, men der bliver 30 siddepladser i butikken.
Svinet i vinen
S – Vinbar udtales med tryk på S, men mon ikke det meget hurtigt kommer til at hedde svinbar eller svinbaren i folkemunde. Muligheden er oplagt. Men uanset hvad navnet så måtte ende med, ændrer det ikke ved situationen, at Aarhus får en ”rigtig” vinbar, hvor det er vinen, som er i centrum. Alt for mange steder tager maden opmærksomheden. Man ser flere restauranter, som har en slags vinbar tilknyttet deres restauranter, men desværre sjældent særlig gennemførte. Derfor er det befriende med en ren vinbar, hvor maden er sekundær, og man er fri for at tage stilling til lange menukort. Tak for det!
X i kalenderen den 27. november
Receptionen er allerede i bogen. Det bliver torsdag den 27. november, hvis det forløber som planlagt – og det gør det indtil nu. Indvielsen er fra klokken 15.00 – 18.00, hvor der vil være mulighed for at smage på druesaften og se lidt nærmere på, hvad udvalget byder på. Bare det at sidde med et glas vin og kigge på Vor Frue Kloster overfor, bliver da helt forrygende, næsten uanset hvad du drikker. Kvarteret er præget er små specialbutikker.
Lidt men godt – på madsiden, selvfølgelig!
Der bliver også plads til lidt mad – ikke meget men til gengæld godt. Du vil kunne bestille forskelligt charcuteri, oste og tapas plus svinebolsjer, ansjoser og oliven. Udvalget er ikke lokalt, selvom det er det nye sort. Det kommer fra alle steder i Europa. Kvaliteten er selvfølgelig afgørende, og det er vigtig for os, at smagen er den bedste, og den får man desværre ikke altid lige om hjørnet, fortæller Sabina Drachmann Sunne. Maden kommer til at koste fra 50 til 100 kroner for et bræt med lidt af hvert. Både maden og vinen sælges ud af huset.
Vinsmagningerne starter ved 2 personer
Alt for ofte ser man vinsmagninger som noget opreklameret og nøje planlagte arrangementer. Sådan bliver det ikke hos S’vinbar, lover Sabina Drachmann Sunne. Her starter de en smagning, bare der er to gæster, som ønsker det. Man bestemmer også selv antallet af vine, hvilket land og hvilken årgang man vil prøve. Hvis nu, man ønsker at være flere, så kan det lade sig gøre med op til 40 deltagere.
Mikrosmagninger og et glas af dagens vejr
Mikrosmagning er også noget, som kommer på vintavlen. Det betyder blot, at du kan smage tre små og hurtige glas i stedet for et stort glas. Alle gæsterne får et smageskema, hvis de vil, så kan du selv tage dine egne noter og bygge videre på skemaet eller revurdere tidligere noter. Hvis du er til blindsmag, kan der tilvælges sorte glas til at smage i. Noget, som vi også vil se som gæst, er dagens vin. Den bliver udvalgt alt efter, hvordan vejret arter sig. Det gør det fedt at bo i Danmark, da to dage, vejrmæssigt, sjældent er ens. God og spændende idé, som helt sikkert nok skal falde i god jord hos gæsterne. Igen sælges vinen på som hele flasker og på glas. God stil. Prisen på et glas vin starter fra 50 kroner og opefter.
S’vinbar tager udgangspunkt i dialogen med gæsterne og serverer den vin, som passer bedst til dine præferencer og ønsker. Noget som med sikkerhed bliver spændende med mere end 250 forskellige vine at vælge mellem. Alle vinene sælges også ud af huset, ligesom der kommer forskellige weekendtilbud med er tænkt til retter, årstider og begivenheder.
Indretningsmæssigt, er der sørget for hyggelige og uformelle omgivelser, hvor der er fokus på hygge, og at alle føler sig velkommen.