Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vintercirkus i byen: Nyt cirkus flytter ind på Bispetorv

Af Freja Dumont

Mens andre kigger ud af vinduet og ser sneen falde over byen, har entusiastiske kræfter været i gang på Bispetorvet.

Her bliver der nemlig bygget op til Enoch’s Circus Show som er en ny moderne cirkusforestilling født og udviklet i Aarhus.

“Man er jo ikke helt normal, når man kaster sig ud i sådan et projekt, men vi vil gerne introducere østjyderne for en ny juletradition – moderne vintercirkus, som det er set meget i Tyskland.

Vi kører efter sloganet “Det er bedre at komme galt afsted end slet ikke at komme afsted”, og vi taber nok en masse penge, men sådan er det jo, når man vil noget nyt,” udtaler Jimmy Enoch, der er cirkusdirektør i foretagendet.

Han påpeger selv, at direktør titlen mest er til pynt, og at det lyder mere fint end det er:

“Jeg er både cirkusdirektør, lastbilchauffør, flyeruddeler, snerydder og artistansvarlig. Vi er ikke for fine til at tage fat, også når det er koldt.

Vintercirkus i byen: Nyt cirkus flytter ind på Bispetorv

70.000 årlige gæster fra Flying Superkids giver erfaring

Nogle af kræfterne bag opsætningen er velkendte østjyder. Jack og Lars Godbersen, der til dagligt driver Flying Superkids, er også idémænd bag projektet.

“Vi mener, at cirkus har fået ry for at være lidt støvet og kedeligt. Min bror og jeg har set fantastisk cirkus i hele verden. Vi ønsker at samle noget af det bedste og kombinere det med den humor og det tempo, vi normalt giver gæsterne hos Flying Superkids, og skabe noget helt nyt – en moderne cirkusoplevelse, der får teltdugen til at løfte sig.

Erfaringen fra de sidste 20 år med Flying Superkids skal nok hjælpe os på vej,” udtaler Jack Godbersen, koreograf på cirkusshowet.

Penge ud af vinduet

Enoch’s Circus Show er ikke kommet flyvende fra start, selvom der er en del plakater i bybilledet. Men det tager arrangørerne med ophøjet ro:

“Vi er ikke så mange reklamefolk. Vi er bedre til at sætte show op, og vi har fra starten indstillet os på, at det kunne være, vi taber penge.

Dem må vi tjene et andet sted. Det koster at lave kvalitet, og kvalitet kan ikke holdes nede i længden. Det vigtige for os er, at alle får en god oplevelse, og nu hvor vi har bygget op, oplever vi meget større interesse, så det skal nok gå,” griner Jimmy Enoch.

Enoch’s Circus Show kan opleves fra 5-17 december, og du kan købe billetter lige her.

Del artikel

Andre læser også