Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinterferie i Aarhus: 6 sjove arrangementer for hele familien

Af Freja Dumont
Unsplash
Unsplash

Vinterferien står for døren – men hvad kan vi egentlig foretage os, nu hvor alt er lukket ned?

Det har vi naturligvis samlet en række gode bud på, således vinterferien ikke bare bliver en uge som alle andre.

Vinterferie i Aarhus: 6 sjove arrangementer for hele familien
Foto: Art by Me

Mal på keramik med Art by Me

Den populære keramikcafé Art by Me har taget initiativ til at skabe noget fælleshygge i stuerne derhjemme med deres ’hyggepakker’.

Hyggepakkerne består af et eller flere stykker selvvalgt keramik og maling samt en pensel og en svamp – og så kan I følge en liveforbindelse, hvor I får tips og tricks til sjove teknikker.

Læs mere om Art by Me’s event her.

Leg astronauter med Astro Takeaway

Hos Steno Museet er museumsaktiviteterne og astronomiformidlingen nu omlagt til en fysisk og en digital del, der kan foregå derhjemme og udenfor under stjernehimlen.

I har mulighed for at købe de speciallavede takeaway-pakker med forskellige astronomi-aktiviteter, fribilletter og overraskelser, så børnenes indre astronauter, kan blive vakt til live.

Læs mere om astro-aktiviteterne her.

Trøffeltrilleri med Martin Ib

Sæt gang i køkkenet og tril trøfler derhjemme.

Her er tale om en spiselig aktivitet for både børn og voksne, hvor I slipper for avancerede opskrifter og mel udover hele køkkenet.

Martin Ib har nemlig lavet et trøffel-kit med en “trøffeldej” og farvestrålende krymmel, så kreativiteten kan få frit spil.

Trøffelsættet koster 50 kr, og kan købes i Martin Ibs tre forretninger.

Vinterferie i Aarhus: 6 sjove arrangementer for hele familien
Foto: Unico

Kom til ”afterski” hos Unico
Hvis vejret tillader det, skal vi ud og kælke på taget af Moesgård Museum, stå på langrendsski på Aarhus Golfklubs bane og gå lange ture i Marselisskoven .

Heldigvis sørger Unico for de vigtigste provianter, når I er ude og nyde kulden. Fra deres pølsevogn langer de lækre sager over disken lige fra gourmet hotdogs, frikadellesandwich og fiskedeller fra Havnens Fiskehus til fastelavnsboller, trøfler og andre kager.

Og i bedste afterski-stil kan I selvfølgelig også få lidt varmt til halsen med varm kakao og gluhwein, imens I rister skumfiduser over bål.

Hvis I ikke har andre fastelavnsplaner i dag, så bliver begivenheden (også) fejret foran Unico og ved bageren i Odder – begge steder vil der være gratis chokoladeboller til de første 100 udklædte børn, og ønsker ungerne at deltage i konkurrencen om bedste udklædning, kan de vinde et gavekort på 1000 kr.

Hold vinterferie med AGF i Aarhus

AGF kommer byens børn og deres familier til undsætning med en sand vinterfest af aktiviteter i hele uge 7. Ugen byder blandt andet på bagning med Jon Daniel Edlund, kendt fra DR’s Den store Bagedyst og dans med Mads Vad.

Derudover byder vinterferie-ugen også på skattejagt, online møder med AGF-spillere, FIFA-cup og andre spændende aktiviteter for børn og alle andre, der har lyst til sjove aktiviteter.

Læs meget mere om alle aktiviteterne her.

Vinterferie i Aarhus: 6 sjove arrangementer for hele familien
Foto: Hejcamp.dk

Overnat i naturen – uden at fryse

Kan du forestille dig det? Sneen daler ned udenfor, mens du sidder i din varme sovepose inde i den lune og hyggelige tipi.

Maden simrer på brændeovnen, og du skal intet andet end at være lige dér langt væk fra hverdagen.

Hvis du allerede nu tænker: “Det lyder smadder hyggeligt, men jeg aner ikke, hvordan jeg tænder sådan en ovn” så bare rolig. Det skal Heidi, tipiens udlejer, nok lære dig det. Psst.. det er faktisk ret nemt.

Læs mere om tipi-opholdet på hejcamp.dk