ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien

Af Freja Dumont

På mandag rammer vi uge 7, og det er lig med vinterferie for rigtig mange danskere.

Men lige så dejlig som en uge i familiens tegn er, lige så hårdt kan det være at aktivere de yngste i familien hver dag.

Vi har derfor samlet en række gode bud på, hvad I som familie kan foretage jer i vinterferien i Aarhus.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien

Sjove arrangementer i Musikhuset

Vinterferien i Musikhuset Aarhus er fyldt med oplevelser for hele familien, uanset om man er til teater, show eller koncerter.

Moussa Diallo er eksempelvis klar med et helt nyt album om Cirkeline og hendes venner i kølvandet på filmen Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn.

Med Moussas velkendte talent for rytmisk komposition og indlevelse i fortællingen har han skabt et album, der emmer af varme og fortælleglæde. Læs mere her.

I kan også være med til at fejre Motor Milles 10 år fødselsdag. Her er I inviteret med til en unik dag fyldt med historier, dans og sange fra de kendte programmer og de største øjeblikke igennem de seneste 10 år. Og selvfølgelig en enkelt fødselsdagssang eller to.

Læs mere om Motor Milles fødselsdag her eller gå på opdagelse i de mange andre oplevelser for hele familien i Musikhuset her.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien

Tag ud og spis god mad til en god pris

I uge 7 plejer masser af mennesker at spise ude i byen, når restaurantfestivalen DinnerDays byder på lækre madoplevelser til små priser.

Og i år er ingen undtagelse.

Den landsdækkende madfestival DinnerDays rammer nemlig igen Aarhus, og derfor kan du spise god mad til yderst rimelige priser på en række af byens restauranter og caféer fra 11. til 20. februar. 

11 steder byder på en 3-retters menu til bare 215 kroner (+gebyr). 

Du kan booke bord til DinnerDays på en af de 14 spisesteder allerede nu lige her.  

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien

Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg

Hver dag i vinterferien inviterer museet KØN børn og deres familier til at prøve en masse sjove aktiviteter, inspireret af Astrid Lindgrens velkendte fortællinger om Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg.

Figurer, der var talerør for hendes progressive syn på køn, magt og børns rettigheder, som man kan lære mere om i den aktuelle særudstilling #ingenlillelort – om aktivisten Astrid Lindgren.

I vinterferien kan børn og deres familier lege som Pippi og Emil, lave skarnsstreger på museet og lære mere om Astrid Lindgren og hendes univers.

I kan blandt andet besøge Pippis pandekagebod og prøve at flippe pandekager som Pippi eller snitte en træmand, som Emil gjorde, når han lavede skarnsstreger og hans far blev sur. Se hele programmet her.

Psst… der er gratis the og kaffe til de voksne.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien

Farverig vinterferie på ARoS

I vinterferien skruer ARoS op for alle regnbuens farver og slipper fantasien løs med et hav af sjove og kreative malelege for børn og voksne i alle aldre.

Her kan de yngste bl.a. tegne amok i et lokale dækket af papir fra gulv til loft eller skabe nye opfindelser i modellervoks.

Se hele programmet her.

Kunstmuseet byder naturligvis også på masser af kunst i form af bl.a. islandske Shoplifters Hypernature, som er en hule af syntetisk hår i alle regnbuens farver.

I kan også gå på opdagelse i en overgearet digital parallelverden i udstillingen Lu Yang – Digital Descending, der er inspireret af gaming, manga og østlige religioner, og så kan I møde en af kunsthistoriens største malere i den meget anmelderroste udstilling J.M.W. Turner – Sun is God.

Husk, at der altid er gratis entré for alle under 18 år.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien
Foto: Aarhus Teater.

Rundvisning for hele familien på Aarhus Teater

Kom med rundt på en særlig tilrettelagte rundvisning for børn og deres voksne.

Rundvisningen starter uden for teatret for at blive klogere på alle de historier, der er på facaden. På rundvisningen inden for skal man et smut forbi Store Scene og se på den smukke udsmykning i salen.

Der kigges også forbi teatrets finurlige rekvisitlager og værkstederne, hvor der gives et lille indblik i, hvilke elementer som skal til for at skabe en forestilling.

Rundvisningen egner sig bedst til børn fra 6 år.

Køb billetter her.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien
selective focus of multicultural friends watching movie at cinema
(Gen)besøg Alice i Eventyrland og se film på DOKK1

Der var finurlige katte, syvsovermus og en vred Hjerter Dame i familieforestillingen ‘Alice i Eventyrland’, der blev vist op til jul. Nu kan I se nærmere på nogen af kostumerne, når Aarhus Teater i vinterferien udstiller dem på Dokk1.

Udstillingen er gratis og kan besøges på Torvet i Dokk1s åbningstid.

For de yngste vises der vinterferie film i Lille sal på det store lærred. Kom og se 3-5 film med en varighed på i alt ca. 30 min. For børn fra 3-6 år.

Både børn og voksne skal have billet. Læs mere om arrangementer på DOKK1 her.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien
Foto: Moesgaard Museum

På togt mod Kalifatets sølv på Moesgaard Museum

Kom på en guidet tur i Moesgaards nye særudstilling ‘RUS – Vikinger i øst’ og følg vikingerne på deres rejse over Østersøen, op og ned ad de russiske floder, til Konstantinopel og Kalifatet langt mod syd.

Her, under fjerne himmelstrøg, findes det eftertragtede sølv, som der ikke skyes mange midler for at få fingrene i. Med en blanding af handel, afpresning og vold skaber vikingerne et enormt netværk af handelsstationer og får stor indflydelse på politik og magt i områderne. Folkeslag fordrives, byer nedbrændes, og nye riger skabes.

Der handles dog ikke kun med pels og rav fra de hjemlige egne. Langs ruterne fanges og købes mennesker. Mange mennesker. Store menneskebure præger vikingernes markedspladser, og metervis af jernkæder holder varerne fanget, indtil de kynisk sælges videre – i jagten på sølvet.

Tag med, når vikingerne sætter deres spor på verdenshistorien, på godt og ondt. En guidet tur tager 60 minutter og anbefales til 12 år og op efter, pga. temaer om menneskehandel og slaveri.

Køb billet her.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Hver dag i vinterferien mellem 12.-20. februar kan du tage på en udendørs og indendørs tidsrejse fra 1864 til 1974, lave dit eget fastelavnsris og Kongen af Danmark bolsjer eller smage gammeldags fastelavnsboller hos konditoriet Cafe Bonnich.

Du kan også opleve billeder af dronningen, plakater fra det danske valg om medlemskab af EF i 1972 eller Aarhus Fortæller, som er et stort underjordisk interaktivt univers om Aarhus´ historie.

Læs mere her.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien
Foto: Art by Me

Mal på keramik med Art by Me

Mal din nye yndlingskop, eller sving penslen og farve læg på flotteste vis en vase eller et fad.

Hos Art By Me kan du male dit eget lille kunstværk på keramik – alt fra kopper og tallerkner til hundeskåle og små monstre.

Art By Me garanterer, at din puls sænker sig og smilet kommer frem, når du skal koncentrere dig om at male de små blomster på en skål eller farvelægge et dødningehoved, kun fantasien sætter sine grænser her.

Personalet bestræber sig på at skabe et hyggeligt miljø, der kan inspirere til kreativitet og nærvær, hvor både børn og voksne kan udfolde sig på magisk vis. Læs mere her.

Vinterferie i Aarhus: 10 sjove arrangementer for hele familien

Bliv hemmelig agent på Steno Museet

Har dine børn, hvad der skal til for at blive ScienceAgenter? Så kan I tage på den hemmelige agent-træningslejr i vinterferien på Steno Museet.

Knæk koderne med kodehjulet, skriv jeres navn og fødselsdato i koder og løs de mystiske opgaver. Men pas på! Ingen må vide, hvem du er.

Det store Kodemysterium foregår på Steno Museet lørdag 12. februar til søndag 20. februar kl. 10-16. Læs mere her.

Del artikel