Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinterløbet – Aarhus Ø: 13.765 km i løbeskoene og tøndeslagning i Aarhus’ nye bydel 

Af anders@sommersangdigital.dk

For nogen er søndag d. 23. februar en helt almindelig søndag, men for børnefamilierne er det lig med fastelavnssøndag. En dag i udklædning med tøndeslagning og fastelavnsboller og det var ingen undtagelse på programmet til Vinterløbet – Aarhus Ø. 

 

Aarhus Motion afholder traditionen tro fire Vinterløb, men i 2020 kom en helt ny lokation på banen; Aarhus Ø. 

 

“Vi afholder normalt et af vores Vinterløb i Scandinavien Congress Center, men var udfordret i år med byggeriet ved og omkring Godsbanen. Derfor var vi på udkig efter en ny lokation og ideen faldt egentlig ret hurtigt på Aarhus Ø”, lyder det fra ruteansvarlig Henrik Lassen, Aarhus Motion. 

 

 

En superfed rute

Ruterne foregik rundt på den nye bydel langs havet og blandt de arkitektoniske bygninger, heriblandt ind gennem det prestigerige byggeri, Isbjerget. 10 km deltagerne havde samtidig fornøjelsen af en tur rundt i Riis Skov, hvor ramsløgene lige nu skyder op af skovbunden. Og lige netop ruterne fik efter dagens løbetur stor ros fra mange deltagere, heriblandt Christina Flarup Jensen. 

 

“Ruten var super fed og jeg var vild med, at vi næsten havde udsigt til havet under hele turen. Jeg løber normalt heller ikke i det her område, så det var lidt sjovt at opleve og se, hvor meget der egentlig er sket de sidste par år. Og lækkert med fastelavnsboller i mål!” siger Christina Flarup Jensen og griner. 

 

Vinterløbet – Aarhus Ø: 13.765 km i løbeskoene og tøndeslagning i Aarhus’ nye bydel 

 

Fastelavn i målområdet

Alt i mens de 1736 løbere begav sig rundt på 5 og 10 km, inviterede Aarhus Motion i samarbejde med Ø-linjen alle beboerne på Aarhus Ø til fastelavn i start- og målområdet.

Vinterløbet – Aarhus Ø: 13.765 km i løbeskoene og tøndeslagning i Aarhus’ nye bydel 

Mange af bydelens beboer troppede op og var klar i udklædningstøjet, hvor 8 tønder hang klar. Ø-linjen arrangerede sidste år selv fastelavn på Aarhus Ø, men da der alligevel var et stort arrangement på fastelavnsdag, blev pjalterne slået sammen og til stor succes for Ø-boerne. Elefanter, pirater, prinsesser og løver var mødt op til fastelavn og der blev kåret både konger og dronnninger. Det var dog ikke kun børnene til tøndeslagning, som var klædt ud, for flere løbere havde også iklædt sig sjove kostumer, heriblandt Aarhus Motions eget ambassadørhold. 

Vinterløbet – Aarhus Ø: 13.765 km i løbeskoene og tøndeslagning i Aarhus’ nye bydel 

På trods af, at DMI målte 12 m/s og modvinden var en udfordring på nogle strækninger, blev der løbet nogle flotte tider til årets andet Vinterløb. 

 

Et stort tillykke til de vinderne: 

  • 5 km herre: Esben Hornum fra Mo’s Friends i tiden 15:07 
  • 5 km dame: Camilla Christensen fra BrooksRunning/Aarhus Motion i tiden 18:16 
  • 10 km herre: Omar Omar fra AGF atletik i tiden 33:10 
  • 10 km dame: Sissel Møller fra FIT 4 RUN * RUNNING DIVISION * i tiden 37:33 

 

Et stort tillykke til de resterende deltagere. Se alle resultater her: 

 

Del artikel

Andre læser også