Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu rykker Vinuniverset: Årets nye julekalender på hylderne i Salling

Det begyndte som torsdagshygge blandt fire unge kammerater. I dag overstiger omsætningen i Vinuniverset langt forventningerne, og senest er firmaets innovative julekalender kommet på hylderne i selveste Salling.

 

“Det er ikke let at komme ind hos Salling, så vi var selv lidt overraskede, da de sagde ja. Men det er jo helt vildt spændende,” siger Christian Winther, der sidste år var med til at stifte drengenes vinklub og siden Vinuniverset.

 

Unik julekalender

Årets nyhed fra Vinuniverset er en julekalender, som ifølge Christian Winther endnu ikke findes i andre udgaver på det danske marked:

24 små flasker, hver med 10 cl af 24 forskellige vine, som alle forhandles af firmaet.

 

“Tanken er selvfølgelig – ud over at det er en sjov og anderledes julekalender – at en masse smagsprøver fører til et mersalg. Hvis man opdager en vin, som man godt kan lide, kan man købe den i hele flasker hos os,” fortæller Christian Winther.

 

Tyske sommeliers

Og det er ikke tilfældige vine, som de fire gutter fra Risskov forhandler. Firmaet er opbygget således, at tyske samarbejdspartnere – sommeliers – finder vine til Vinuniverset, som man tester, og så vælger man til og fra. Udvalget findes primært blandt tyske hvidvine og økologiske producenter, og Vinuniverset mærker klart en efterspørgsel.

 

Senest har man fået en spansk Rebel.Lia på kortet; kåret som den bedste økologiske vin i Spanien af International Organic Wine Award.

“Da vi begyndte i branchen, var vi meget klare på at drive det primært som en webshop. Det er gået ret godt. Så kiggede vi efter muligheder for at komme ind på nogle restauranter, men det var noget sværere: De store restauranter vil have store partier ad gangen, og de små steder vil have kredit. Så det har vi lidt opgivet,” siger Christian Winther, som imidlertid ikke har tabt modet:

 

Nye veje

“Vi kigger hele tiden efter nye veje at gå. Lige nu er vi inde i 12 detailhandler. Gavebutikker, specialbutikker, økologiske butikker. Og Salling som den største, selvfølgelig. Desuden har vi lavet en række erhvervsaftaler med firmaer, som bruger vores produkter til julegaver og repræsentation. Det er faktisk gået overraskende stærkt. Det næste, som vi kigger på, er forskellige abonnementsaftaler. Og så skal vi mere ud til smagninger og messer, hvor vi kan sætte vores vine ind i en sammenhæng.”

 

De såkaldte deals er Vinuniversitet derimod ikke interesseret i; aftaler, hvor forskellige shopping-sites tilbyder produkter til en bred kreds af abonnenter mod at tage en betydelig procentdel i kommission.

“Så ville vi undergrave hele vores brand,” siger Christian Winther.

 

“Vi mener, at vi har nogle gode vine til de rigtige priser. Hvis vi først har solgt dem til private og erhvervsdrivende og derefter går ud og underbyder priserne på de samme varer via en deal, ødelægger vi vores troværdighed.”

 

Fire partnere med fuldtidsjob

Og troværdigheden er der ikke råd til at rutte med. De fire partnere passer hver især sit fuldtidsarbejde ved siden af Vinuniverset, som derfor skal passes i fritiden – indtil videre. Fra januar er håbet, at i hvert fald én af drengene kan beskæftiges med vin på fuld tid.

 

“Vi prøver os frem og ser, hvad der virker. Vi har vores fjernlager i Frankfurt, men noget tyder på, at vi er nødt til også at have et lille lager her i Danmark, når efterspørgslen stiger.”

 

Effektiv og fleksibel

Takket være den tyske samarbejdspartner kan Vinuniverset tilbyde en effektiv logistik, der samtidig holder de samlede omkostninger nede og tilbyder kunderne en stor fleksibilitet. På webshoppen er det muligt at plukke et udvalg af de flasker, som man ønsker, frem for at skulle købe seks eller 12 flasker ad gangen.

Nu rykker Vinuniverset: Årets nye julekalender på hylderne i Salling

“Vi har ramt noget rigtigt. Det er fedt,” konstaterer en begejstret vinhandler.

 

De mødes stadig om torsdagen

Og den gamle torsdagsklub?

“Den har vi stadig. Det er en god diskussionsklub. Vi skal jo smage os igennem alt, hvad vi sælger. Det kan være hårdt arbejde. Vi er nok blevet lidt mere professionelle, og nu smager vi mest på det, som de tyske sommeliers finder til os, men det er stadig hyggeligt,” smiler Christian Winther.

 

Vinuniverset

www.vinuniverset.dk
Mail: info@vinuniverset.dk
Tel. 22 31 51 83
Fri fragt ved køb over 500 kr.

Årets julekalender: 849 kr. (vejl. udsalgspris)