ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinylrock Café: En af Mejlgades hyggelige oaser lukker

Af Line Ingwar Karlsen

Slutningen på en æra lakker mod enden i Mejlgade. Et fristed for alle. Dem, der holder af vinylplader og hygge kender Vinylrock Café. Efter godt fem år er tiden kommet til at sælge, eller lukke pladecaféen. Lars Andersen er manden bag disken, og pladevenderen, hos Vinylrock Café. Det har han været siden september 2013, hvor han startede forretningen. Han er en originaludgave, og et livsstykke, som skal opleves live.

 

Kærligheden vandt over Aarhus

Grunden til, at Lars Andersen lukker, er til at forstå. Han flytter sammen med sin kæreste, hvilket der ikke er noget underligt i. Men hun bor i Nordsjælland og kan ikke flytte. Derfor flytter Lars Andersen til Nordsjælland, når vi runder april 2019. Det har været en svær beslutning, fortæller Lars Andersen, som elsker Aarhus og ikke mindst sin helt unikke pladeforretning og café i Mejlgade. Men de færreste kan få det hele. Lykken og kærligheden gik til en kvinde og Nordsjælland, mens Mejlgade og Aarhus bliver en personlighed og en vinyl café fattigere. Sidste åbningsdag med Lars Andersen bag disken bliver den 31. marts 2019.  

Vinylrock Café: En af Mejlgades hyggelige oaser lukker

I Nordsjælland vil Andersen åbne en ny pladeforretning og/eller café. Han ved ikke præcis hvor endnu, men fortæller at han ser efter interessante lokaler i et par interessante byer.

 

Oplagt for entusiasten, plade-elskeren og iværksætteren

Lars Andersen håber, der kommer en, der vil drive Vinylrock Café videre. Han er med på, at lave en fordelagtig pris, alt efter hvor mange af de 20.000 plader, som pladehandleren råder over i dag, der skal med i købet. Lars Andersen ser det som en oplagt mulighed for nogle stykker at gå sammen om pladeforretningen. Der kommer jo mange pladesamlere i Vinylrock Café, og kundegruppen er stor, så det er en oplagt mulighed for at komme i gang for relativt få penge.

 

Walter Trout var vild Vinylrock Café

Noget af det, som gør Vinylrock Café unik, er alle de stamkunder, som kommer fast i forretningen eller caféen. Nogle gange har der været flere hundrede mennesker foran den lille pladeforretning, hvor der har været livemusik. En gang om måneden har der været livekoncerter hos Vinylrock Café. Det har været en slags rugekasse for unge musikere. “Det startede med nogle musikere, som kom og købte lp’er. De spurgte mig, om de ikke måtte spille lidt livemusik. Jeg sagde tøvende ja, og indrømmet, det var med tårer i øjnene, jeg så en stopfyldt café med gæster, som bare var for vilde med livemusik”, fortæller Lars Andersen.

 

Pladeforretningen i Mejlgade er fotograferet af et hav af mennesker, som er vild med facaden, og postet og brugt i alverdens medier. En af dem er amerikanske sanger og, Walter Trout. Han stod en dag udenfor Vinylrock Café og tog billeder af facaden, og roste stedet til skyerne.

 

Vemodigt farvel til Mejlgade

Aarhus er en af de hyggeligste byer, jeg kender. Jeg vil savne Aarhus helt vildt, og det var en drøm, da jeg startede. Alt i forretningen har en historie – lige fra lamper, kasser og spil. Det er mine egne spil fra dengang, jeg var 10 år gammel, som stadigvæk bruges. Det er en personlig café, hvor alle typer mennesker mødes, og lad os håbe, en af Latinerkvarterets unikke butikker ikke får lov til at lukke helt.

 

Mangfoldighed er et nøgleord for Mejlgade, og Vinylrock Café var en af de eksemplariske, og flotte, brikker i det puslespil.

 

Vinylrock Café

Mejlgade 46
8000 Aarhus
Website

 

Del artikel

Andre læser også