ANNONCE
VM i falafel og Falafel Festival i Malmø: Aarhusiansk Falafel-joint er blandt de udvalgte
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

VM i falafel og Falafel Festival i Malmø: Aarhusiansk Falafel-joint er blandt de udvalgte

Der er intet så godt som at sætte tænderne i et pitabrød med falafel en sen nattetime, til frokost eller som mellemmåltid. De små vegetariske boller, typisk tilberedt af kikærter, persille og hvidløg, som smager himmelsk og nærmest bringer en til Mellemøsten. Men falaflen er ikke forbeholdt Mellemøsten. Der afholdes VM i falafel og Falafel Festival i Malmø den 16. juni, og der er også dansk deltagelse, både fra Aarhus og Østerbro i København. Alle interesserede og falafel-spisere er også velkomne.

 

VM i falafel kommer til Malmø den 16. juni, og det sker midt i byens øvrige Falafel Festival. Det er ikke tilfældigt, mener ’bagmændene’, at Malmø er valgt til at huse VM i falafel. Falaflen er blevet en del af Malmøs DNA, og man er stolt af den vegetariske godbid, som alle kan være med på. Det er første gang nogensinde, at der er en Falafel Festival i Skandinavien.

 

Faour i Klostergade er med i VM

Blandt festivaldeltagerne er også de danske falafel-eksperter fra Faour i Klostergade som normalt holder til i Aarhus. Faour tidligere har vundet andre priser og er nu med til Falafel Festival i Malmø. Herudover er Nordisk Falafel fra Østerbro i København konkurrencedeltager i selve VM i falafel. Nordisk Falafel er et grønt vegetarisk/vegansk falafelkoncept, udført efter traditionelle opskrifter med et nordisk twist.

 

“Malmø er en by med mange forskellige nationaliteter. I byen sker det uventede møde mellem alle typer af mennesker uanset alder, interesser og kulturel baggrund dagligt og hele tiden. Maden virker som et socialt kit, og Malmøs streetfood nummer ét er falaflen, som appellerer til de allerfleste. Den er vegetarisk, klimavenlig at producere, proteinrig, hurtig og billig, og alle kan derfor være med. Naturligvis finder VM i falafel sted i Malmø, fristes man til at sige”, siger Titti Qvarnström, som var den første kvinde fra Skandinavien, der vandt en Michelin-stjerne.

VM i falafel og Falafel Festival i Malmø: Aarhusiansk Falafel-joint er blandt de udvalgte

Alle nationaliteter kan deltage i VM i falafel ved at indsende deres bud på den bedste falafel, og den 16. juni kåres altså den bedste. Der er på nuværende tidspunkt lukket for tilmelding af konkurrencedeltagere.

 

Lokale og gæster i byen kan være med på dagen, smage på herlighederne og følge konkurrencen løbe af stablen. Et af Malmøs kendte falafel-steder, Falafel by Youssif, vil f. eks. være til stede med sin foodtruck på Falafel Festivalen på festpladsen, hvor alle kan smage på varerne. Også andre spændende madboder er med på festpladsen (som tidligere nævnt danske Faour).

 

VM i falafel er en årligt tilbagevendende konkurrence med målet at anerkende restauranter og foodtrucks, der arbejder for at skabe særligt gode falafler.

VM i falafel og Falafel Festival i Malmø: Aarhusiansk Falafel-joint er blandt de udvalgte

Malmø har en række gode falafel-steder, som man på en smuttur til Malmø kan besøge og måske også kåre sin egen favorit. Listen omfatter også det falafel-sted, hvor Saga Norén i tv-serien Broen spiser en velsmagende falafel.

 

 

Del artikel