Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vores dom over Smukfest16

Af Pernille Søborg

Så sluttede Smukfest16 for i år. Dagene har været fyldt med både fest, musik og god mad, og det er med et tungt hjerte, at vi nu har vendt snuden hjemad. Én ting står i hvert fald helt klart efter den forgangne uge; Smukfest kan bare noget helt specielt! De formår om nogen at skabe en fest, hvor alle er med. Det er der ikke så mange andre, der kan. Flere prøver, men ingen lykkes så godt som Smukfest. Sådan er det.

 

Erfaringen tæller op

Om det er deres mange års erfaring, omgivelserne i bøgeskoven eller noget helt tredje, det ved vi ikke helt, men stemningen er uforlignelig. Vi har været på flere forskellige festivaler i år, men ingen slår Smukfest16. Der er og bliver noget fantastisk over at stå på bakkerne foran bøgescenerne og nyde god musik, imens man kigger på stjerner gennem trætoppene. Vi vender helt sikkert tilbage, som de fleste andre gæster gør, igen og igen.

 

Smukfest mener tirsdag, når de siger tirsdag

Generelt er vi ovenud positive over festivalen og afviklingen af denne. Man kan tydeligt mærke, at de har prøvet det før, og at de har styr på logistikken. Kun få gange ved indgange, madsteder og toiletter oplevede vi kø. Alt sammen noget, der er svært at undgå i de ryk, hvor der er mest tryk på. Når det er så forholdsvist lidt, og det meste af tiden slet ikke er et problem, så er det svært at klage over. Det eneste, vi kan sætte en finger på, er åbningen af Føla og Kampbanerne. Den officielle åbningstid er tirsdag, men igennem de sidste mange år har den reelle åbningstid været mandag. I år ville Smukfest imidlertid rette op på dette, men det havde de ikke lige fået kommunikeret så klart ud. Det resulterede i, at der allerede fra mandag morgen troppede en masse festglade mennesker op, der regnede med, at de kunne komme ind samme dag. Da Smukfest efterhånden fik overbevist folk om, at de rent faktisk havde tænkt sig at overholde den officielle åbningstid, gav det både lidt kaos og dårlig stemning.

En lidt en ærgerligt start på festivalen, og det kunne måske have været imødegået med lidt mere kommunikation. Det endte med, at Smukfest alligevel måtte lukke op mandag aften, efter at folk af flere omgange var stormet ind på campingområdet uden at have fået lov.

 

Smukfest har styr på tingene

Når enden er god, er alting imidlertid godt, og folk blev hurtigt glade igen, da teltene var slået op og øllene åbnet. Den lidt kaotiske start var heldigvis ikke toneangivende for resten af ugen, og alt i alt skal Smukfest16 derfor have ros for at formå at få tingene til at fungere og løbe rundt.

 

Flot udbud på madfronten

Smukfest er også kommet ret godt med på madfronten. Rigtig godt endda, og maden var på mange punkter mere ærlig og bedre end på NorthSide, som efterhånden er blevet Kejserens nye klæder på madfronten. Der er Smukfest mere ærlige. Stille og roligt og uden noget ståhej og mediecirkus, har de fået bygget noget hæderligt op. Der er kommet et “større” stort udvalg, hvad enten man er til klassiske danske retter, fastfood eller gourmet. Maden har generelt levet helt op til vores forventninger. Man kan altså sagtens tage på festival og stadigvæk få noget ordenligt mad.

 

Betjeningen halter lidt

Desværre er det som om, at de forskellige restauranter og boder på festivalen tager lidt for let på betjeningen. Det er en festival og derfor er forventningerne til betjeningen også lidt anderledes, men dermed ikke ment, at der slet ikke er nogle forventninger. Det er en balancegang mellem fest og service. Personligt synes vi, at det er helt okay, at betjeningen danser lidt rundt og har en fest, imens de er på arbejde – det er jo trods alt en festival. Dog skal fokus stadigvæk være på den gode service og festivalgæsterne. Der er naturligvis rigtig mange frivillige, der ikke nødvendigvis har erfaring med servicefaget, men det kræver altså ikke nogen lang uddannelse at være smilende og opmærksom. Generelt har betjeningen på dette års festival haltet lidt, synes vi.

 

Smukfest samler folk – og skaber glæde

En musikfestival som Smukfest handler et godt stykke hen ad vejen om musikken, og her har Smukfest16 sørget for, at der er noget til enhver musiksmag. Koncerterne har været virkelig gode. De er startet til tiden, og der har generelt bare været styr på det. Professionelt må vi bare konstatere. Det eneste, vi har at kommentere på, er programmet om lørdagen. Det er naturligvis en individuel vurdering af, hvad man synes er godt, men vi har oplevet en del på vores vej, som var lidt utilfredse med programmet lørdag. Men det var småting i det store hele.

Med bøgeskoven som kulisse slår Smukfest alle andre på placeringen. Selv i regnvejr var skoven fyldt. Gæsterne vil Smukfest, uanset hvordan vejrguderne opfører sig. Sådan er det.

 

Tak for en forrygende god (Smuk)fest – vi ses til næste år

 

 

 

Del artikel

Andre læser også