WeDoBurgers – anmeldelse af en anstændig burger
Det måtte jo ske. Før eller siden. Aarhus er ikke kendt for deres gode burgerjoints. Kun ganske få kan lave en burger, man husker. Og slet ingen kan måle sig med Henrik Boserups, Juicy Burger i Kødbyen eller Lou’s Diner i Luxembourg. WeDoBurger startede op for små 3 måneder siden. De havde en mission – og det har de sådan set stadigvæk. Overordnet gør de det godt. De har ramt aarhusianernes smag.
Enkelt og til at forstå
Menukortet er godt tænkt. Ikke så mange valgmuligheder. Det, som er på, så til gengæld godt ud. Ros for det. Overordnet er der kun to typer burgere. En cheeseburger og en hamburger. De fås både med en og to bøffer.
Osten var god. Tykke skiver. Den smagte af noget. En pæn fed ost, men ikke på den vulgære måde. En god ost, som klart kan anbefales. Både sennep og dressing var hjemmelavet. Senneppen var i den milde ende, der var noget sød dijonsennep over det. Utrolig god smag.
En anden ting, jeg vil rose, er den syltede agurk. Den er fra Samsø. Det er en kunst at lave gode syltede agurker. Her lykkes det. Ikke for syrlige, men modsat heller ikke for søde. De var sprøde. Fedt, når en agurk knaser.
Bøftomat som smager af tomat
Tomater uden vandsmag er en drøm. Alt for mange tomater dyrkes kunstigt. De giver en vandet, smattet og kønsløs smag. Den lækre solmodne tomatsmag kan på ingen måde smages. Det er synd for burgeren, og mit råd er, at droppe tomaten, med mindre den smager af noget. Nu er det sommer, og danske fri dyrkede tomater er gode. Det var en bøftomat, som var i vores burgere. Den var let krydret og smagte af tomat. Cool nok. Så ros for den.
Lidt til ønskesedlen
Jeg savnede et par tykke stykker lufttørret bacon. Ikke den tarvelige oppumpet bacon man typisk ser, men “rigtig” bacon. Det kunne eventuelt laves som et tilkøb til burgerne. Et ønske herfra – og en “rigtig” burger serveres i min bog med bacon.
Verdensklasse fritter og øv dip
Hjemmelavet dip kan ikke købes hos WeDoBurgers. Hvorfor ved jeg ikke, men jeg synes, det er kikset med små fedtede poser med consum-ketchup og mayo. Jo, jo, det var skam Heinz, men det matcher på ingen måde fritterne. Faktisk vil jeg kalde det synd og skam, grænsende til det pinlige. Fritterne var verdensklasse, og nok de bedste i Aarhus. Men dippen trækker oplevelsen langt ned. Måske skulle ejerne meget hurtig lave noget godt og grundig research på god og værdig dip.
Value for money
Priserne er i min bog sympatiske. Hamburger-menuen koster 75 kroner inkl. fritter og valgfri drikke. Med to bøffer koster den 85 kroner. Cheeseburger-menuen koster 80 kroner med en bøf og 95 kroner med to bøffer i. Med dip betalte vi 185 kroner for frokost til to personer. Det er et fund. Burger og fritter til den pris fås ganske enkelt ikke bedre i Aarhus.
Vores vurdering
Alt i alt leverer WeDoBurgers et ganske flot produkt. De kan være stolte af, de laver burgere, som skiller sig ud – og som er værd at spise. Der er tænkt over tingene. Ingen tvivl. Personalet lytter og er opmærksomme. Kødet er godt. Det var okay saftig, men på ingen måde rosa som vi havde drømt om. Der skal arbejdes mere på at få kødet rosa – især når de lover det. Bollen var god. Der er gods i den, uden det bliver overvældende. Den er ristet med smør på panden. Hatten af for det trick. Dressingen passede fint til kødet. De syltede agurker var verdensklasse.
På vores burgerskala er vi højt oppe. Vi er kritiske, men overordnet er burgerne utrolig gode her. Der skal finpudses og justeres lidt hist og her, hvis WeDoBurgers skal helt op og matche de absolutte bedste burgere i DK. Men det er ikke umuligt. De er godt på vej, og tak fordi I hæver overliggeren på burgerscenen.
Hvis du ikke har besøgt WeDoBurgers endnu, så er det på høje tid. Deres burgere står på vores top tre i Aarhus. Udover det, så er der ikke meget på Strøget, som kommer i nærheden af WeDoBurgers.
WeDoBurgers
Østergade 14
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 20 90 90