Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Workshops og foredrag: Kom til kæmpestor Strikkefestival i Aarhus

Af Freja Dumont

Har du også strik på hjernen? Så skal du glæde dig til den 26. og 27. august.

Her kan du nemlig gå på opdagelse blandt en række af landets bedste og flotteste udstillere indenfor strik, når Aarhus Strikkefestival inviterer til to dage fyldt med alt indenfor strikkens verden.

Glæd dig til at shoppe rundt imellem alle de flotte stande, deltag i inspirerende workshops og hør spændende foredrag, der både er underholdende og med plads til fordybelse, eftertænksomhed, latter, inspiration og kreativitet.

“Vi synes Danmarks andenstørste by manglede en seriøs, inspirerende og underholdende strikkefestival. Derfor byder vi dig velkommen til den nye Aarhus Strikkefestival på det historiske og imponerende Sav-vaerket.

Vores ambition er at Aarhus Strikkefestival skal være en årlig tilbagevendende begivenhed,” skriver Aarhus Strikkefestival bl.a. på deres hjemmeside.

Du kan købe billetter til strikkefestivalen her.

Talkshow, præmier og strikkestafet

Både lørdag og søndag vil der være en række spændende foredrag hele dagen.

Her kan du bl.a. opleve Mette Albæk, som er kendt fra YouTube udsendelserne Søndagsstrik, som med sit foredrag ”Håndarbejde som sundhedsfremme” belyser de gavnlige effekter af at have en håndarbejdspassion og udfolde sig kreativt.

I foredraget taler hun om, hvordan håndarbejde aktivt kan mindske stress, angst og depression, hvad videnskaben har fundet om håndarbejdes gavnlige effekt på vores mentale sundhed. 

Strikdesigner Lærke Bagger og hobbystrikker Christine Feldthaus lægger også vejen forbi Sav-vaerket med deres talkshow “Feldthaus og Bagger taber masken”.

Til det interaktive talkshow må du spørge dem om alt, og der vil være præmier og stikkestafet.

Glæd dig også til deres anekdoter fra 4 nordiske rejseprogrammer, gode strikke-fif og en hel masse andet underholdende direkte fra scenen til dig.

Omdrejningspunktet er glæden ved en passion og røverhistorier fra det virkelige strikkeliv. 

Se alle foredrag her.

Deltag i spændede workshops

Der vil også være en række inspirerende workshops til Strikkefestivalen.

Prøv bl.a. at farve garn med plantefarve med Lotte Denckert Andersen

I denne workshop når du at farve med 7-8 forskellige planter på 10 grams nøgler. Hver deltager får 12 styk 10g fed med hjem i de forskellige farver, du når at farve. 

Der arbejdes med ensfarvet garn og med flerfarvet garn, alle i forskellige teknikker. Du lærer alt det grundlæggende om at bejdse og plantefarve, så du kan gå hjem og fortsætte derhjemme.

Eller hvad med at lære de grundlæggende teknikker om vævestrik?

Det er en teknik, som ligner flerfarvet strik, men hvor der kun strikkes med 1 farve ad gangen, og mønstret fremkommer ved masker de tages løst af.

Hvad: Aarhus Strikkefestival
Hvor: Sav-vaerket, Søren Nymarks Vej 8A, 8270 Højbjerg
Hvornår: 26. og 27. august

I arbejder jer igennem en strikkeprøve der kan bruges til noget, og der gives eksempler på både hue, halsrør, pulsvarmere, vest osv.

Se alle workshops her.

Del artikel

Andre læser også