Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

World Cup kommer til Aarhus: Action og vanvittige tricks på vandet

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Watersports Complex
Foto: Aarhus Watersports Complex

Det bliver tre dage fyldt med non-stop action og masser af ekvilibristiske, tyngdekraftsudfordrende tricks, når Aarhus afholder World Cup i disciplinen wakeboard den 2.-4. september 2022.

Under titlen ’IWWF 2-Tower Cable Wakeboard World Cup’ foregår stævnet under årets festuge på kabelbanen ved og omkring Bassin 7 og Pakhus 77 på Aarhus Ø.

Snowboard bare på vand

At stå på wakeboard kan sammenlignes med at stå på snowboard, bare på vand.

Kablet på banen i Aarhus er en miljøvenlig erstatning for de speedbåde, der traditionelt har været brugt til wakeboarding og vandski. Sporten har flere millioner udøvere på verdensplan, og nyder særligt stor popularitet blandt unge.

World Cup-stævnet i Aarhus præsenteres i samarbejde med FISE, og arrangeres af Aarhus Kommune sammen med Sport Event Denmark, Aarhus Watersports Complex, Dansk Vandski & Wakeboard Forbund samt de internationale samarbejdspartnere Hurricane Group og International Waterski & Wakeboard Federation (IWWF).

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, glæder sig til at invitere publikum til wakeboard i verdensklasse i Aarhus:

”Aarhus er kendt ude i verden som en eventby i international klasse, blandt andet fra en række succesfulde vandsportsevents.

Jeg er glad for, at samarbejdet med Sport Event Denmark og Dansk Vandski & Wakeboard Forbund betyder, at Aarhus endnu engang er vært for et spændende internationalt event med et højt sportsligt niveau, som helt sikkert vil imponere og glæde publikum i alle aldre,” siger Rabih Azad-Ahmad.

International blåstempling af vandsportsfaciliteter

Kenneth Enggaard Kristensen, formand for Aarhus Watersports Complex, er fyldt med stolthed over, at kabelbanen får internationalt besøg:

”Jeg er enormt stolt over, at vi har trukket et World Cup-stævne i wakeboard til byen. Det er dejligt med en international blåstempling af de faciliteter, Aarhus Watersports Complex tilbyder.

Jeg håber, at vi med stævnet kan tiltrække et nyt, mangfoldigt publikum og dermed opnå en endnu større lokal tilslutning til sporten,” siger Kenneth Enggaard Kristensen.

Stævnet på kabelbanen ved og omkring Bassin 7 og Pakhus 77 markerer et vigtigt første skridt i en ambitiøs målsætning om at skabe en festival i Aarhus, som under titlen ’Urban Sports Festival Aarhus’ vil indeholde en bred vifte af spændende, urbane sportsgrene.

Se video fra kabelbanen i Aarhus her.

Del artikel

Andre læser også