Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

11. oktober 2021
Kl. 18.00 - 20.00

Blood Sweat Drum+Bass Big Band

The Blood Sweat Drum + Bass World Experience Tour 2021

Blood Sweat Drum + Bass proudly presents Palle Mikkelborg together with One of West Africa’s biggest musical treasures from Gambia’s most famous griot family, Dawda Jobarteh together with the Grammynominated renowned exponent of the Bamboo Flute from India, Shashank Subramanyam

Danmarks ubetinget største, mest eksperimenterende og ikke mindst mest legesyge rytmiske ensemble Blood Sweat Drum + Bass (BSD+B) kan i 2021 fejre 20-års jubilæum og det skal fejres med et brag af en efterårsturne.

Det er helt selvfølgeligt at orkestrets mangeårige samarbejdspartner og mentor trompetisten Palle Mikkelborg endnu engang vil kaste glans over koncerterne med sin gyldne trompet, og her for første gang i samarbejde med to af de helt store verdensmusikere Dawda Jobarteh og Shashank Subramanyam.

BSD+B indledte under Vinterjazz 2021 et enestående samarbejde med den Gambianske komponist, koraspiller og sanger Dawda Jobarteh, der som barnebarn af den berømte Alhaji Bai Konte på bedste vis viderefører den stærke vestafrikanske Griot-tradition som traditionel sanger, gøgler og historie fortæller.

Dawda Jobarteh er allerede stærkt integreret i den danske jazz/pop scene igennem en lang række samarbejder med bl.a. Pierre Dørge, Mussa Diallo, Ida Corr, Caroline Henderson, SCRAM, Den Sorte Skole, CTM, Palle Mikkelborg, Rumpistol, Suleymane Faye og Toumani Diabaté.

Nu føjes der en indisk palet ind i samarbejdet da den indiske fløjtevirtuos Shashank Subramanyam har takket ja til at deltage på koncerterne Shashank Subramanyam har også været en hyppig gæst i Danmark bl.a. med Pierre Dørge og Jungleorkestret, ligesom han tidligere har medvirket på Dawda Jobartehs album Northern Light Gambian Night.

Det bliver første gang de to mødes live i et repertoire, der vil bære præg af både den vestafrikanske og den indiske musiktradition, når Dawda Jabarteh og Shashank Subramanyams materiale indgår i en højere enhed med Mikkelborgs univers og nye stærke BSD+B kompositioner. Alt sammen i spritnye arrangementer, hvor BSD+B´s særlige lyd med den stærke store rytmegruppe – til lejligheden forstærket med Salieu Dibba på perkussion, de elektroniske elementer, bigband-blæserne og de flotte vokaler vil flettes sammen til en unik helhed med Palle Mikkelborgs trompetmagi.

Koncerten er støttet Jazzselskabet i Aarhus, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus