Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

15. juli 2021
Kl. 17.30 - 19.00

Dexterity

Dexterity – hyldest til en jazzlegende
Fire danske jazzprofiler tager dig med på en musikalsk lystvandring med Dexter Gordons populæreste numre samt fortællinger om den farverige kunstner og hans intense og dybt originale saxofonspil.
Dexter Gordon var en stilskaber og storyteller på saxofonen. Hans legende og idérige spil har påvirket generationer af saxofonister fra 40’ernes bebop og frem til i dag.
Dexter Gordon spillede også, med sit ophold i København fra midten af 1960’erne til begyndelsen af 1970’erne, en helt særlig rolle for udviklingen af dansk jazz.
Jens Jefsen, der leverer de swingende baslinjer i Dexterity og som ung jævnligt spillede sammen med Dexter Gordon, fortæller underholdende førstehåndsanekdoter som del af koncerten.
I det hele taget bliver publikum taget med på en underholdende musikalsk og anekdotisk rejse i Dexter Gordons spændende univers.
 
Koncerten er en del af Den Ikoniske Saxofon under Aarhus Jazz Festival 2021.
Koncertrækken hylder instrumentet, der har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og Charlie Parker.
Den Ikoniske Saxofon er støttet af Knud Højgaards Fond, CAC Fonden, STIBOFONDEN, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Gangsted Fonden, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune.