Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

20. april 2024
Kl. 10.00 - 11.00

Havets Moder

En medrivende og klima-aktuel fortælling i musik og billeder om havet – og om vores fælles tilhørsforhold til livet under overfladen. Aarhus Symfoniorkester leverer tonerne.

Fortællingen om Havets Moder dækker over et tilbagevendende ritual blandt de grønlandske inuitter: Når fangsten udeblev som følge af menneskenes overforbrug og grådighed, måtte bygdens shaman rejse ned til Havets Moder for at rede hendes hår fri for menneskenes smuds. På den måde blev fangstdyrene frigivet og menneskene kunne overleve.

Til koncerten gendigtes det grønlandske sagn, som indhylles i musikken fra bl.a. Debussys La mer og nye filmoptagelser fra Aarhusbugten til en levende fortællekoncert, der sætter fokus på klimaet og den øgede plastikforurening i havet, så både sanser og følelser vækkes hos hele familien.

I front står den folkekære skuespiller Jens Andersen, som sørger for at drage børn og voksne ind i musikken. Den traditionelle tilskuerrolle er lagt på hylden, og som publikum vil man opleve ikke kun at se og høre en fortælling om havet – men at blive en del af havet og kærligheden til det.

Dirigent
Orkestrets assisterende dirigent for sæson 23/24

Medvirkende
Jens Andersen
fortæller

Medskabere
Simon Østergaard, Søren Wiesauer, Jesper Nordin m.fl.
foto- og videomateriale

Christoffer Brekne
videoredigering

Værker
Uddrag fra bl.a. Claude Debussys La mer

Varighed
ca. 60 minutter
Anbefales fra 7 år

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus