Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

19. maj 2022
Kl. 17.30 - 19.30

Skæbneklange

Fortidens musikalske højdepunkter – og fremtidens: En elsket klassiker mødes med et splinternyt værk af Aarhus Symfoniorkesters huskomponist.

Allan Gravgaard Madsen har skabt en vibrerende og levende concerto grosso ud af klangfarver, rum, toner og form. Hans musik knytter an til både hans egen og musikernes personlige historie, tvivl, styrker og sårbarhed. Koncerten er nemlig skabt i nært samarbejde med musikerne i JACK Quartet, som er intet mindre end nogle af verdens største kapaciteter inden for ny musik. Det er derfor en stor fornøjelse at kunne præsentere dem som solister sammen med symfoniorkestret i Symfonisk Sal.

Vi runder koncerten af med en symfoni, der knap nok behøver en introduktion: Beethovens skæbnesymfoni er ikonisk. Den store symfoni starter i mørk mol og slutter i triumferende, lysende dur. ”Glæde følger sorg, solskin følger regn,” sagde Beethoven. Det bliver en koncert, hvor det lavmælte bliver sat overfor det storslåede – og fortiden sat overfor nutiden.

Concerto Grosso er bestilt af Aarhus Symfoniorkester med støtte fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Dansk Komponistforening og KODA Kultur.

Dirigent
Ryan Bancroft

Solister
JACK Quartet

Værker
G. Verdi
Ouverture til Skæbnens magt

A. G. Madsen
Concerto Grosso (uropførelse)

L. v. Beethoven
Symfoni nr. 5, ”Skæbnesymfonien”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus