Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens Burger og de store bøffer

Af Jan L. Pedersen

Årets burgerbar 2011, kåret af læserne på aoa.dk. Vi har besøgt Byens Burger op til flere gange inden for det sidste år, så der var ingen overraskelser denne gang. Burgerbaren som er kendt for sine store saftige bøffer og sine sene åbningstider. Jeg kom første gang på Buens Burger i 1989, så har fulgt stedet lige siden. Bøfferne er blevet bedre med årene, menukortet udvidet og lidt renovering af inventaret, ellers er alt ved det gamle.

Det er ret ofte der er lang kø uden for burgerbaren en lørdag nat, hvilket vidner om stedet er kendt for sin ”natmad”. Vi var der faktisk lørdag aften ved 20 tiden. Der var pænt besøgt, men ikke ret lang kø. Vi talte til at der var 13 personer på arbejde, så noget mad må der selvsagt ryge over disken. Servicen har fået en del kritik på det sidste, og vi ville høre hvordan det gik med den. Chefen var overbevist om det gik bedre, da de har gjort en del for at stramme op på leveringstider og logistik. Vores bestillinger kunne vi ikke udsætte noget på.

Byens Burger og de store bøffer

Maden

Vi fik en klassisk burger med en 200 grams bøf. De er aldrig nærig med kødet i burgerne, så jeg vil mener der var mere end 200 gram i.

Byens Burger og de store bøffer

Min makker fik en Don Mex Burger med Jalapenos, dobbelt ost og bacon i en 300 grams version. Brødene til burgerne er hjemmebagte og ikke de ”sædvandlige” burgerboller. De er ret stor i det, men er fint sprøde.

Byens Burger er besøgt at alle typer mennesker og i alle aldre, dog er der umiddelbart et overtal af unge mennesker de gange vi har besøgt Byens Burger.

Det gode ved deres koncept er bøfferne kan bestilles i forskellige størrelser, startende fra 100 gram og op til 700 gram. Intervallerne springer med 100 gram. Vores fortrukne burger er 200 gram, men efter de garvede kunder den aften, ja så er en rigtig burger med mindst 300 grams bøf.

Vi smagte også deres hjemmelavet pita med  200 gram bøf og creme fraiche dressing, iceberg salat, strimleskåret agurk, friske tomater, rødløg og lidt snittede gulerødder. Pitabrødet er altid friskbagt. Her er vi på toppen hvad angår pitabrød i Aarhus, ingen tvivl. Byens Burger laver også ganske gode Pizzaer, selvom det ikke det stedet primært er kendt for.

Byens Burger og de store bøffer

Atmosfære og beliggenhed

Stedet er lidt trangt, så det er begrænset hvor mange siddepladser der er, vores bud er der kan sidde 15 – 18 og spise indendørs. Det er med årene også blevet en vane at sidde på gelænderet udenfor, eller tage maden med over i parken overfor. Med om vinteren kan der være meget trangt ved bordene.

Byens Burger og de store bøffer

Det bliver spændende om Byens Burger igen i år løber med titlen “Byens Bedste burger”. Personligt mener jeg de laver en rigtig god burger, men det er der også andre der gør. Men efter vores mening ligger Byens Burger stadigvæk ret godt i toppen.. Dog er der kommet en del caféburgere som både er store og smager rigtig godt.

 
 
Byens Burger
Thorvaldsensgade 1
8000 Århus C
Tlf: 8612 7047
Mail: kontakt@byensburger.dk
www.byensburger.dk 
 
Åbningstider
Mandag        11:00 – 22:00
Tirsdag         11:00 – 22:00
Onsdag         11:00 – 23:59
Torsdag        11:00 – 23:59
Fredag          11:00 – 05:00
Lørdag          11:00 – 05:00
Søndag         11:00 – 23:59

Del artikel

Andre læser også