Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bagels, naturvin og god kaffe: Depanneur er åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont
Depanneur har også en dessertbagel og roulade på menuen - haps! 
Foto: Niels Bjerre
Depanneur har også en dessertbagel og roulade på menuen - haps! Foto: Niels Bjerre

Dagen er endelig kommet, hvor Depanneur kan slå dørene op i deres nye lokale i Æggepakkeriet i Aarhus.

Konceptet stammer fra Canada, hvor en ’depaunneur’ er en kombineret kiosk/café/bar og generelt et sted, hvor man hænger ud og hygger sig.

Vi var forbi for at opleve stemningen og smage på stedets efterhånden berømte bagels, som madanmeldere har udråbt som ”Københavns bedste”.

Og der er bestemt noget om snakken.

Bagels, naturvin og god kaffe: Depanneur er åbnet i Aarhus

I seks år har Depanneur været kiosk og bar-favorit på Nørrebro i København.

Og nu kan aarhusianerne altså glæde sig til at nyde en kop kaffe, et glas vin, en billig fadøl fra hanen eller en bagel i de hyggelige, rå lokaler nær Godsbanen.

Du bliver mødt af røde langborde, farverige rækker af stedets egen-producerede sodavand, smukt håndlavet keramik og alt muligt andet, man ikke vidste, man gik og manglede.

Bagels, naturvin og god kaffe: Depanneur er åbnet i Aarhus

Bagels lavet på original opskrift

Depanneurs bagels er lavet efter en traditionel opskrift, som det lykkedes ejerne at få igennem det canadiske konsultat. Metoden indebærer blandt andet, at brødet bliver kogt i vand og honning. Og som et nordisk twist bliver de også lavet på surdej.

Bagels, naturvin og god kaffe: Depanneur er åbnet i Aarhus
Foto: Niels Bjerre

Nogle gang er simpelt bare godt – og det er stedets bagels et vaskeægte bevis på.

Hos Deppaneur får du nemlig ikke 6 forskellige dressinger og en kæmpe salatbar med fyld at vælge i mellem.

Her er det folk med forstand på bagværket, som nøje har sammensat de helt perfekte kombinationer af fyld til din bagel.

Menukort byder på fem forskellige slags: en med laks, en med oksespidsbryst, en med æg, en vegetar-udgave samt en med cream cheese.

Bagels, naturvin og god kaffe: Depanneur er åbnet i Aarhus

Vi prøvede naturligvis én af hver – og hold nu op, vi blev ikke skuffede, da vi endelig fik mulighed for at sætte tænderne i de famøse bagels.

Det sesamklædte ydre var helt perfekt saltet – og i kombination med den afbalancerede smag fra surdejen fik vi følelsen af, at det må være sådan, en ægte bagel skal smage.

De skal med andre ord prøves! Og det kan du endda komme til helt gratis, når caféen slår døren op i dag, fredag den 27. august, kl. 12.00.