Foodfein på NorthSide – en stensikker smagsoplevelse

På toppen af festivalpladsen i området mellem Blue Stage og Upside ligger en rækker madboder, og blandt dem ligger Foodfein. Caféen der normalt slår sine folder i Sønder Allé i Aarhus. I skrivende stund mangler Foodfein at få sit banner sat op på NorthSide, men det kommer i løbet af kort tid. Lige nu finder du boden ved at lede efter den eneste med træfacade.
Menukort – mad med og uden kød
Foodfeins menukort på Northside består af to slags pasta, tre forskellige sandwich og ligeledes tre slags smørrebrød. Der er også tapas bestående af hønsesalat, oxe, hummus, bønnekompot, ravost med tomatchutney, hvid chokolade brownie og friske jordbær. Retter for både kødspisere og vegetarer.
Klassisk pastaret med et twist
Vi valgte at prøve begge pastaretter og et enkelt stykke smørrebrød. Den første ret var pasta med langtidsbraiseret okse til 70 kroner. Retten bestod af økologisk rugpasta, langtidsbraiseret okse, gulerødder og med revet Arla Unika havgus samt grønt på toppen. Pastaen passede rigtig godt til den økologisk okse, da den havde noget mere bid og fylde end almindelig pasta. Kødsovsen var velsmagende og der var rigeligt af den. Kødet var vendt med hakket tomat, paprika og havde braiseret i rødvin i 12-16 timer. Smagen var kraftfuld og yderst velsmagende, og man stopper ikke med at spise, før tallerkenen er tom.
Smuk tallerken med pasta og pesto
Den anden ret var pasta pesto med svampe og revet havgus samt ristet gris på toppen, ligeledes til 70 kroner. Her bruges der økologisk hvedepasta, som passer fint sammen med den lækre cremede sovs og knasende sprøde panchetta. Den hjemmelavede pesto matcher både svampene og den lidt fede olie, og både havgus og den sprøde panchetta giver retten salt. Det er en utrolig indbydende ret, hvor alle ingredienserne spiller godt sammen. Heller ikke her blev der levnet noget. Til begge portioner blev der serveret en hjemmelavet bolle, og retterne var var store og mættende.
Smørrebrød der smager
Der fås tre slags smørrebrød. Prisen er 45 kroner for et stykke, 75 for to og 110 for tre stykker. Her kan vælges mellem tre varianter:
Smørrebrød med hønsesalat med asparges, ærter og porre.
Okse med grøn olivenmayo og syltede asparges.
Hummus med bagte peberfrugter vendt i fennikel og mynte.
Høns med saft og kraft
Vi valgte et stykke med hønsesalat. Igen var vi tilfredse med valget. Smørrebrødet bestod af et godt tykt stykke rugbrød og en stor portion hønsesalat. Kyllingen var saftig, og grøntsagerne havde bid, hvilket sammen med rugbrødet gjorde smagsoplevelsen fuldendt. Et virkeligt lækkert stykke smørrebrød.
Brød uden dikkedarer
Hos Foodfein er alt brødet hjemmebagt. Det er brød, der slår det meste. Saftigt, super lækkert, frisk rugbrød og stenovnsbagt hvedebrød lavet af italiensk stenformalet hvedemel og fuldkornsrug. Hvedebrødet bruges til både sandwichene og bollerne. Her bruges ikke gær eller mejeriprodukter. Kun vand, mel og salt. Mere skal der ikke til for at lave godt brød, hvilket dette var.
Stensikker anbefaling
Foodfein gør det godt. Der er tænkt over tingene, brugt gode råvarer og betjeningen er noget af det sødeste, man kan finde. Vi betalte i alt 185 kroner, hvilket er helt i orden for mad på dette niveau. Det bliver stensikkert ikke sidste gang på festivalen, at vi kommer forbi Foodfein for at få stillet enten den lille eller den store sult. Her er man sikker på både at blive mæt til en rimelig pris og få dejlig smagsoplevelse.