Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frokost på Globen Flakket – midtbyens puls

Af Jan L. Pedersen

Vi var et par stykker, der indtog vores frokost på Globen Flakket ved Aarhus Å i onsdags. Vi jagter gode spisesteder i Aarhus og dem er der jo heldigvis en del af, men med Globen Flakket får du et spisested, som både indeholder en café og en restaurant. Maden er varieret og ærlig på den gode måde. Nu var det frokost vi kom efter, og det vi vil anmelde, men vi har spist en del middage på Globen – og det har aldrig slået fejl.

Vi befinder os på et utrolig trafikeret hjørne i Aarhus, så det siger sig selv, at der er meget liv og mange mennesker, men det er en del af konceptet – bare så du er advaret. Der er noget afstressende ved bare at sidde og kigge på alle de forskellige mennesker, der kommer forbi. Stemningen har noget kosmopolitisk over sig – man føler sig godt tilpas.

Frokost på Globen Flakket - midtbyens puls

Maden

Priserne er ganske fornuftige – især når du tager beliggenhed og det mangfoldige menukort i betragtning. Kvaliteten fejler ikke noget, og priserne er et sted midt i mellem. For sammenholdes pris med kvalitet, serveres her god mad og vin for pengene.

Vi fik en Chili OX – burger med oksefilet. En simpel burger med bacon, jalapenos, salat og chilimayo serveret med råstegte krydderkartofler til. Her er tale om en ærlig burger, ikke så meget smagsforstyrelse og grønt, men virkelig kvalitetsråvarer. Kødet er mørt og uden fedt. Burgeren er pænt stor, og du får noget for de 136 kroner som menuen koster. Her har vi en af de bedste burgere i byen, altså hvis du er til mørt oksefilet.

Frokost på Globen Flakket - midtbyens puls

Mellem 12.00 og 13.45 serveres der frokostbuffet. Her er tale om dansk traditionel frokost, dog krydret med lidt spansk chorizo. Der er sild og karrysalat, lun leverpostej med bacon, bagt laks, æg og rejer, rullepølse med sky og løg, forskellige oste og et stykke kage til dessert. Prisen er 94 kroner, og her får du for alvor value for money. Kvaliteten er god, og der er nok mad til du kan blive mæt. Maden er mere frisk end man normalt ser på en frokostbuffet, men det åbne køkken ligger også lige overfor bordet med buffeten, så der er ofte opfyldning. Vi ser, der er mange som kommer ind fra gaden og vælger frokostbufféten, og efter maks. 5 minutter er de i gang med spise.

En sandwich med nyrøget laks, urte-creme, salat, tynd daikon(kinaradise) og fennikel. Du kan selv vælge om du vil have lyst brød eller rugbrød til. Vi valgte rugbrød. Laksen er frisk og løfter sandwichen et niveau. Hvis du vælger rugbrød i stedet for lyst brød, så får du en helt anden smagsoplevelse end den traditionelle sandwich .

Frokost på Globen Flakket - midtbyens puls

Vi spiste også en Carpaccio med trøffelolie, parmasan og aioli. Prisen er 88 kroner. Du får en let og velsmagende ret med masser af smag.

Frokost på Globen Flakket - midtbyens puls

Vi kan også anbefale en Cesarsalat til 98 kroner – en godt bud på en klassisk og veltilberedt ret i den lettere genre. En pæn og mættende portion – frisk og ligetil.

På et senere tidspunkt kommer vi med en anmeldelse af brunch og aftenmenuen på Globen Flakket.

 

Lidt at drikke

Vi drak øl til denne frokost. En Carlsberg og en Hoegaarden. Smagen kender de fleste – men øl er fint til frokost. Men Globen Flakket har et pænt varieret vinkort. Priserne er fair, du får også her en god vin startende fra 215 kroner og op til små 500 kroner for en pæn Pauillac fra Médoc. Udover øl og vin er der et spændende cocktailkort. Det ser vi som et plus, da det altid er dejligt med et velassorteret drinkskort, især da Globen Flakket holder sent åbent i weekenden. Beliggenhed og stemning gør stedet til en godt sted af feste. Fredag og lørdag lukker Globen Flakket først kl. 3. Gæsterne denne dag var en god blanding af både unge og lidt ældre.

Frokost på Globen Flakket - midtbyens puls

Betjening

Serveringspersonalet var yngre studerende og ret friske. De er dog ikke så erfarne. Vores tjener var meget imødekommende og flink, men erfaren i restaurationsbranchen var hun ikke. Vores mad blev præsenteret på en venlig måde, dog med en god portion humor. Vi har tidligere været der til middag og cocktailparty, selvfølgelig senere på dagen, i de tilfælde skal det siges at personalet var mere erfarne, end vi oplevede til denne frokost. Vi nævnte det senere for en lidt ældre mand som stod bag baren. Han fortalte os meget venligt, at de to piger lige var startet i Caféen, så der var en gyldig grund til deres usikkerhed.

Frokost på Globen Flakket - midtbyens puls

Globen Flakket er god til større selskaber, og stedet er også vant til at lave mad – og betjene mange mennesker. Så du kan trygt bestille til et større selskab på Globen, uden frygt for at det går galt. Der er meget luft og plads på Globen Flakket, så der er god mulighed for at sidde for sig selv, uden at blive forstyrret. En sidste ting der skal nævnes, er at Globen Flakket har morgenåbent, det vi sige de åbner klokken 8.30 og du kan få brunch og morgenmad fra det tidspunkt. Vi holder ofte morgenmøder der og det er alletiders, for der er godt plads, og det er let at finde for folk der ikke er indfødte eller lokalkendte.

Frokost på Globen Flakket - midtbyens puls

 

Globen Flakket
Åboulevarden 18 
8000 Aarhus C
Telefon 87 31 03 33
 
Åbningstider
Mandag-torsdag kl. 8.45 – 24.00
Fredag kl. 8.30 – 03.00
Lørdag kl. 9.00 – 03.00
Søndag kl. 9.00 – 23.00
 

[mappress mapid=”11″]

Del artikel

Andre læser også