Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frokostspecialisten – hvor svært kan det være?

Af Freja Dumont

På Frederiks Allé i Aarhus ligger en lille smørrebrødsbutik. Frokostspecialisten er navnet. Ikke synderlig moderne. I grunden befriende. Forretningen har stadigvæk noget stolthed over sig. Her kommer alle typer mennesker. Forretningsfolk og håndværkere er klart i overtal, den dag vi er forbi. Snakken går lystigt. Hvis man mangler et råd til, hvad der smager godt, så kan du få dem i massevis i køen hos Frokostspecialisten.

Frokostspecialisten i Aarhus C

Pænt stort udvalg

Disken bugnede af smurte håndmadder. Vi bestilte 10 stykker til 14 kroner stykket. Der fås også smørrebrød, men det skal bestilles i forvejen. Grunden er vel, at håndmadderne kan tilfredsstille de fleste.
Håndmadder fra Frokostspecialisten_

En fin spætte

Vi startede med fisken. To stykker havde vi valgt med fiskefilet. En med remoulade og en med rejesalat. Det var friturestegte spætter. Heldigvis frisk stegt og uden synderlig frituresmag. God tykkelse og fin sprødhed. Rejesalaten var ikke for fed. Det samme galt remouladen, hvilket der ikke var sparet på. Vi manglede en skive citron på toppen, men ellers var der intet at komme efter. Brødet var frisk med fast konsistens. Smurt med et fint lag smør.

Gammeldags håndmadder fra Frokostspecialisten_

En svag fiskedelle

Et lidt svagt stykke med fiskefrikadelle var næste stykke. På toppen var der remoulade og ristede løg. Der var ikke meget smag. En skuffende omgang. De ristede løg kan de godt undvære for min skyld.

Hvorsvært kan det være Frokostspecialisten_

Rigeligt med pålæg

Et stykke med leverpostej, rødbede, agurkesalat og et enkelt stykke bacon. Det kunne næsten ikke gå galt. Det gjorde det heller ikke her. Et godt lag leverpostej. Faktisk var tykkelsen på leverpostejen større end selve brødet. Let syrlige agurker og sprødt bacon. Et ganske godt stykke. Dyrlægens natmad får jeg ikke hver dag. Af en eller anden grund finder jeg kombinationen af saltkød og leverpostej god. Hvorfor ved jeg ikke. Leverpostejen var lidt tør i det. Lidt tam i smagen. Ud af de håndmadder vi spiste, var det her det svageste.

Tre håndmadder fra Frokostspecialisten_

Ikke så meget snak

Der var kun et stykke med steg tilbage hos Frokostspecialisten. Stykket var med rødkål og svær. Stegen var saftig. Sværen godt sprød og salt. Et godt og populært stykke. Rullepølsen var med italiensk salat, tomat og karse. Fast i konsistensen. Ikke fed. Lidt mere salt og peber i den ville ikke have gjort noget. Et fin stykke, selvom jeg havde fortrukket den med sky og rå løg.

Frikadellen her var særdeles god -Frokostspecialisten_

Hjemmelavet roastbeef

Roastbeefen var rød og mør. At det var hjemmelavet var tydeligt. Plain og oldschool. Kun remoulade og ristede løg. Sådan var det. Udmærket, selvom lidt peberrod ville have gjort underværker. Næste stykke var frikadelle med rødkål. Igen hjemmelavet og friskstegte. Du kan vælge mellem rødkål og kartoffelsalat som toppings. Vi tog førstnævnte. Dellen var for alvor god. En klassisk delle uden så meget snak. En vinder og rent faktisk vandt stykket her. 14 kroner er ren foræring.

 

God betjening

Betjeningen var effektiv, hyggelig og snakkesalig. Helt nede på jorden. Ufattelig venlig og hjælpsom og samtidig fik de noget fra hånden. Bedre end på mange restauranter.

 

Vurdering

Til prisen, 14 kroner stykket, var der ikke noget at komme efter. Frisksmurt, og med god smag. Der er ikke så meget moderne over Frokostspecialisten. Men heller ikke nogen overraskelser. Du ved, hvad du får, og de fleste kan lide maden. Meget af det mad, vi spiser, har ændret sig de sidste år, men ikke håndmadderne hos Frokostspecialisten. De er, som de altid har været. Tak for det. Køen indtil disken vidner om, at konceptet stadig holder. Der er ikke mange burgerbarer mv., som kan præstere så mange kunder omkring frokosttid.

 

Frokostspecialisten

Frederiks Allé 105
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 06 59
Website

 

Del artikel

Andre læser også