ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kontrasternes køkken: Thai & Sushi i Frederiks Allé

Engang husede bygningerne Gamle Hansens Vinstue. Et kendt, gammelt værtshus på Frederiks Allé i Aarhus. I dag ligger den thailandske restaurant, Thai & Sushi i lokalerne. Vi har at gøre med en restaurant, der både kan det thailandske køkken og kunsten at lave stabil og relativ god sushi.

Restauranten er pænt stor. Der er godt med siddepladser, men bordene er heller ikke verdens største, men det er en del af charmen. Indretningen er typisk asiatisk, hvilket passer meget godt til lokalerne. Køkkenet er halvåbent, så du kan dufte, hvad der bliver tilberedt i køkkenet. Thaikøkkenet har det hele i sig, der veksles mellem det sprøde og det cremede, det sure og det søde, det stærke og det milde.

Thai & Sushi i Frederiks Allé_

Fart over feltet

Vi fik hurtigt en plads, et menukort og blev spurgt, hvad vi kunne tænke os at drikke. Vi bestilte Klosterbryg fra Aarhus Bryghus og tre forskellige retter. Det blev til en omgang Phat Nam Man Hoi, som på dansk er en ret med oksekød, stegte champignons, gulerødder, broccoli og løg i en østersauce. Prisen var 108 kroner. Kødet var ikke helt så mørt, som vi kunne ønske. Hvorfor ved jeg ikke, men til gengæld smagte den søde østersauce helt forrygende. En stor omgang, som mættede godt.

En omgang Phat Nam Man Hoi hos Thai & Sushi i Frederiks Allé_

Næste servering havde det mundrette navn, Phat Pak. Der var valgfrit kød, og jeg valgte kyllingekød. Prisen var ligeledes 108 kroner. Godt med kød i sojasauce med ristet blomkål, broccoli, peberfrugt, løg og gulerødder. Serveringen var med ris. Kødet var i denne ret mørt. Tak for det. Sojasaucen var fin stærk, og grøntsagerne var perfekte, med bid i. Især de ristede blomkål var tæt på verdensklasse. Flot ret, som smagsmæssigt sad lige i skabet.

Phat Pak hos Thai & Sushi i Frederiks Allé_

Del artikel