ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 bæredygtige virksomheder i Århus og omegn

Af Annoncør

Århus er centerpunktet for jylland, og anses ofte som Danmarks anden hovedstad. Som metropolis er Århus selvfølgelig med på beatet, og tiltrækker mange innovative og moderne virksomheder. Innovation og modernitet er absolut kerneværdier i den grønne bølge af bæredygtige initiativer der snart er landet på alle de danske kyster. Denne artikel sætter fokus på tre bæredygtige virksomheder i det midtjyske, let tilgængeligt for århusianere. Alle tre har specialiseret sig i at bringe bæredygtighed ud til os alle, og selvom de alle tre har fysiske butikker, så kan man også anskaffe sig deres produkter online.

Lykkegaard

Lykkegaard er et hudplejebrand stiftet af Mette Lykkegaard der også er medejer af virksomheden Natulique der sælger topkvalitets frisør- og hårsalon-produkter. Begge brands er kendt for økologi, certificering og bæredygtighed, samt et fokus på etisk produktion. Alle Lykkegaard produkter er produceret i Danmark og er tilmed også veganske. Med hovedsæde i midten af Århus på Vester Allé 7 er det ikke svært for enhver århusianer at kunne lægge dem et besøg.

Birkegårdens sæberi

Bevæger man sig lidt mere nordvest kan man støde på Birkegårdens sæberi, et landbrug og biavl der har taget en mere traditionel vinkel til bæredygtighed. Alle deres produkter er uden kunstig farve og parfume, samt uden konserveringsmidler eller fortykningsmidler. Deres fokus er helt klart deres bivoks sæbebarer der er produceret fra egen biavl, men de har også andre produkter såsom cremer og læbepomader. Hos Birkegårdens sæberi finder du altså et stærkt fokus på samspil mellem menneske og natur, og et stærkt fokus på Co2-neutralt landbrug. Da sæberiet ligger tæt på Viborg er det selvfølgelig lidt væk hvis du kommer fra Århus. Heldigvis har de også en butik i Bjerringbro, så du behøver ikke at tage lige så langt, hvis du gerne vil finde deres produkter i en fysisk butik.

Ommersmykker

Sidst men ikke mindst vil jeg gerne nævne Ommersmykker. Med ugangspunkt i genbrug og upcycling har Lena Thostrup Sørensen skabt unikum til enhver smykkeelsker. Idéen er at genbruge perler, vedhæng og andre materialer fra forældede designs fundet i genbrugsbutikker eller andre steder hvor de ikke aktivt bruges, og på den måde puste nyt liv i materialerne. Hver enkelt ørering er unik og håndlavet, og det brede sortiment gør at der er noget for enhver smag. Genbrug mindsker affald og ressorceforbrug og er en fantastisk måde at bidrage til bæredygtighed. Specielt det at genanvende metaller er noget der er vigtigt i moderne tid, hvilket lige præcist er det som Ommersmykker gør. Ommersmykker ligger i Vejle, hvilket er lidt vej fra Århus, men deres smykker kan selvfølgelig også findes online. Dog så tilbyder de nogle gange workshops i upcycling af smykker, så det kan absolut være turen værd.

Del artikel