Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Årets vigtigste firmafest: Julefrokosten, som med sikkerhed bliver en succes

Af Line Ingwar Karlsen

Der er ikke mange firmaer og arbejdspladser, som ikke holder julefrokost. Det er en tradition, og den skal man ikke lave om på. Det, at organiserer en julefrokost, kræver noget tid. Ud over det, så ønsker en del mindre firmaer at holde deres firma-julefrokost sammen med andre. De sidder dog ikke sammen med andre, som de ikke kender. Sådan skal det ikke forstås.

Tendensen er klar. Flere og flere går sammen og laver en fest med god mad, livebands, tjenere, fri bar, dans, cocktails og så videre. I stedet for amatørbands, så er det kunstnere som Ida Corr, Martin Brygmann, Anna David, Wafande, Silas Holst, Jokeren, Erann DD, L.I.G.A, Shaka Loveless, Monique, Joey Moe og så videre. Der er altså professionelle solister på scenen. Der er i øvrigt DJ mellem livemusikken.

 

Morten Grunk

Det er navnet på manden, som i den grad ved, hvordan en julefrokost skal skrues sammen. Han er en af dem, som driver Grunk Event og sætter julefrokoster i system. Han laver julefrokoster i Aarhus – men også andre steder i landet. I Aarhus er de i historiske lokaler hos Centralværkstedet og Smedien. Her er en sjælden stemning i bygningerne omkring den brostensbelagte gård. Det tredje sted, hvor Grunk laver julefrokoster i Aarhus, er på Comwell Aarhus. Her er der jo værelser i et stort antal, så hvis man har et stykke vej hjem, er der senge tæt på.

Kvaliteten, en selvfølge den er i orden

Opskriften på en god julefrokost er ikke en standardopskrift, som skal følges slavisk. Men lækre lokaler og rammer, noget spændende hjemmelavet innovativ mad, god betjening, en stemning som løfter gæsterne, så det bliver sjovt er ingredienser, som skal være der. Kvaliteten af julefrokosterne hos Morten Grunk har et højere niveau. Den skal være i orden, og jeg sætter en ære i, at vi holder, hvad vi lover, fortæller Morten Grunk. Hos os er et ord et ord. Vi bruger lang tid på at finde den rigtige mad og den gode underholdning. Her går vi ikke på kompromis. Vores julefrokoster skal være store, men heller ikke for store. Vi kunne godt have flere mennesker samlet, men vi har fundet ud af, det ikke er optimalt. Mellem 170 og 500 gæster er et godt spænd, og her kan vi tilgodese vores kunders behov, fortæller Morten Grunk.

 

Går et niveau højere op

Maden bliver tallerkenserveret på Comwell og i Smedien, så du står ikke og glaner ved en stort buffet her. På Centralværkstedet er der kun delvis tallerkenservering, da her er plads til 500 gæster. Det er fjerde år, vi gør det. Aarhus buldrer frem, og vi har allerede totalt udsolgt flere af dagene, fortæller Morten Grunk. Morten er i øvrigt jyde, og har ubetinget rosende ord at sige om Aarhus. Han ser, at folk er mere åbne i Aarhus, end de er i København, og at aarhusianerne er glade og stolte over deres by. Man bakker op om det, og støtter op om det, som sker. Det er vildt charmerende, siger Morten Grunk.

Det handler om tryghed

Der er ikke langt fra succes til fiasko, når man laver en fest. Derfor er det også vigtigt, om der er styr på tingene. Dem, der er i festudvalget på en arbejdsplads, vil nødigt have måsen i klaskehøjde. Derfor er den sikre løsning, at entrere med nogen, som ved, hvad de har med at gøre. Grunk Event afstemmer forventningerne, hvilket gør, at de ikke får særlig mange klager. De sætter en ære i at holde, hvad de lover, hvilket klart giver os gæster en tryghed.

Man kan godt få specielle ønsker opfyldt

Vi tilpasser så vidt det er muligt kundernes behov. 70 – 80 procent af vores gæster kommer igen, hvilket kun fortæller, at gæsterne er tilfredse. Vi har blandt andet nogle firmaer, som vil have Fernet Branca og Von Oosten Bitter i stedet for snaps. Det er en tradition i det pågældende firma, og selvfølgelig får de det, fortæller Morten Grunk. Grunk Event tager selvfølgelig hensyn til gæster, der har en eller anden form for allergi, ligesom veganere får deres egen mad, som ikke blot er tilbehør til andre retter.

Morten Grunk er en mand, som tager kritik alvorligt. Det ses tydeligt, på de tilbagemeldinger han får fra kunderne. Grunk evaluerer på alle arrangementer, så festerne kan blive endnu bedre.

 

Forskellige størrelser på julefrokosten

I Aarhus er der tre forskellige størrelser på lokaler. På Centralværkstedet kan der maksimum være 500 gæster. På Comwell er det omkring de 200, og i Den Gamle Smedie er der plads til cirka 170 personer. Det er firmaer med mellem 10 og 40 ansatte, som de har flest af til julefrokosterne i Aarhus. Men der er også firmaer med færre ansatte, men også med flere ansatte – helt op til 200 ansatte er med.

Flere overnatter på hotellet

Der er også en anden tendens, som er i stigning. Og der er, at flere og flere af gæsterne tager en overnatning efter julefrokosten. Det er især, hvis firmaerne ikke kommer fra Aarhus. Der kommer flere firmaer fra blandt andet Horsens og Skanderborg og andre oplandsbyer til Aarhus, og flere af dem vælger ofte en overnatning.

 

Er du eller din arbejdsplads interesseret i en julefrokost med god mad og livemusik, så send en mail eller ring til folkene hos Grunk Event. Se mere her: