ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

The Diner – amerikansk når det er bedst

Vi er på Frederiksbjerg. Det er en bydel i Aarhus. Gaden hedder M.P Bruunsgade. Den er fyldt med butikker og spisesteder. Et af dem skiller sig lidt ud –  The Diner. På en eller anden måde har den altid ligget der. Men det er jo løgn, for den er kun 3 år gammel. Her er både vinylsæder og flasker med Heinz. Idéen var en burgerrestaurant, som lige så godt kunne ligge i San Francisco. Men det gør den så ikke. Den ligger midt på Frederiksbjerg. Den er om noget en aarhusiansk udgave af en ”original” diner.

The Diner i M.P BruunsgadeBurgerne tager opmærksomheden

Når du spiser på The Diner, får du noget andet, end byens andre burgersteder kan tilbyde. Enten elsker du deres mad, eller også gør du ikke. Men uanset hvilken lejr du er i, så er der en originalitet over deres mad. Hatten af for det. De holder fast i konceptet midt i havet af alle de mange caféburgere. En del af deres kokke er amerikanere eller canadiere. Opskrifterne er hentet fra de bedste steder i USA.

Lidt at drikke på The DinerSignaturburgeren

Hvis det giver mening af tale om en signaturburger, må det være Oklahoma. Her ser vi ikke så meget grønt, men det er også underordnet, for smagen er perfekt. Ud over bøf og bolle er der løg, pickles, bacon, dobbelt, blød ost krydret med lidt mayo og Heinz. Enkelt. Det er en cool burger, som er vanvittig nem at spise. Vi gav 89 kroner for den. En omgang fritter kostede 29 kroner. De havde en god konsistens.

Oklahoma på The DinerVarieret kost – svin fremfor okse

Vi prøvede deres pulled pork burger. Enkelt og velsmagende. 69 kroner løb den op i. Den kom kun med BBQ-marineret kød, syltede agurker og mayo i en burgerbolle. Hvis du ønsker det, kan du få coleslaw med for en 10’er. Den sprang vi hen over den dag. Hvis du er til BBQ-smagen, er den her burger fantastisk. Der er smag og saftigt kød. Klart en potentiel klassiker.

Pulled Pork burger på The DinerFornyelse – Boston med steak

Som noget relativt nyt er The Diner begyndt at gøre det i steak sandwich/burgers. Vi prøvede en Boston steak sandwich til 79 kroner. Her er der mere grønt i. Mørt kød, pænt store stykker. Der var stegte løg, salat, tomater, en relish, mayo og Heinz. Brødet var mørkt, ristet toast. Vi er i den lettere ende. Fin smag, let at spise og den smager godt.

Boston steak sandwich på The DinerPhilly Steak Sandwich

Det er faktisk en burger med mørt kød. Lidt lige som Boston, men uden grønt. Dog på nær stegte løg. Der var meget og godt ost i den. 89 kroner kostede den. En anden type burger eller sandwich om du vil. Smagen sad lige i skabet, også uden grønt. Vi hørte, at vores nabobord bestilte de samme steak sandwich, men med salat i. Det kan man jo til enhver tid gøre – og det koster ikke ekstra.

Philly Steak Sandwich på The DinerEn omgang brunch til 89 kroner

Jeg bliver aldrig inkarneret brunchspiser. Men jeg vil indrømme, at en omgang brunch på The Diner er okay. Det er i den tunge afdeling. Stegte pølser, kartoffelrösti, røræg med champignons, bacon og pandekager med sirup. Læg dertil lidt toast og frugt. Der er nok mad. Vi var sultne, men en sådan omgang mætter. Smagen var fin, men lidt til den tunge side. Men sådan er en American Brunch. Det er ikke noget, man spiser hver dag, men det er skønt nok engang imellem.

Amerikansk brunch på The DinerEn jordbærshake på The DinerEt sted for hele familien

The Diner havde i starten en del problemer med logistikken, betjeningen og lang ventetid. Den er heldigvis for længst ovre. Betjeningen er stadigvæk ung, fair nok, men den er kommet op i gear. Der går ikke lang tid, inden de er klar til bestilling ved bordet. Så den hurtighed og effektivitet, man oplever på en amerikansk diner, er også kommet til Bruunsgade. Smil og venlighed er også blevet en naturlig del af adfærden. Ventetiden er kommet langt ned, faktisk rigtig langt ned. Vi tager altid tid i vores anmeldelser, og her ligger The Diner højt. Fra vi bestilte vores mad, og til den kom, gik der 16 et halv minut. Når det tager 10 minutter at stege en bøf, er ventetiden meget tilfredsstillende. Vores drikkevarer var der efter 5 minutter. Alt i alt en god og effektiv service.

Køkkenet og baren på The DinerMiljø

Stilen er holdt og du føler det som om du træder ind i en film fra 50’erne. Selv servitricerne er i uniformer fra 50’erne. Fedt og befriende. Dejligt med et sted, hvor man får den autentiske stemning med i maden. Det vil sige, at det meste er amerikansk. Det er vel en blanding af nyt og gammelt inventar. Lyseblå, neonlys, stål, foto af tidligere tiders store helte, en gammel telefon og videre i den stil. Selv musikken passer ind i stilen, dog krydret lidt med mere nutidig musik.

Retroindretning på The DinerThe Diner holder vand

Vi holder af The Diner – for det den er. Der skal ikke laves om på det grundlæggende koncept. Maden er tung, men det ligger i konceptet. Der skal ikke alle mulige lightprodukter i maden, i hvert fald ikke hvis man lægger sig op ad det originale. Så hellere spise noget mindre. Grunden til, vores familie kan lide The Diner, er, at der er noget for alle. Deres burgere smager godt, og de er veltilberedte. Hvis der er for lidt grønt i, så skal du bare sige det, da du kan få alt det i, du vil, men det er der ikke som udgangspunkt. Ros for det. Til vegetaren kan vi oplyse: Der er en vegetarburger og flere salater at vælge mellem.

Hjørnepladsen på The DinerThe Diner er klasse som takeaway

Vi er kritiske, når det kommer til takeaway. Men hvis du vil have takeaway, som er varmt og frisk, så kan du selv hente det hos The Diner i Bruunsgade. Det er der mange, som gør, og det kan anbefales. Selvfølgelig kan alle burgere fås som takeaway. Et specielt tilbud, hvor du får value for money, er to gange valgfrie burgere med fritter plus 1,5 liter Coca Cola til. Prisen er kun 189 kroner. Normalprisen er 325 kroner. Behøver jeg at sige, at der er pæn kø for at hente takeaway på The Diner?

Ben & Jerry's på The Diner

The Diner

M.P. Bruunsgade 42
8000 Aarhus C
Email: info@thediner.dk
Telefon: +45 29 82 66 82
Link til hjemmeside

[mappress mapid=”258″]

Del artikel